Vernieuwde Vri-Jon Open Kuip 49

De tijd dat elk scheepsinterieur op elkaar leek, begint steeds meer “iets van vroeger” te worden. Door de jaren heen verandert dikwijls smaak en voorkeur, en is het dan niet meer dan logisch dat de huidige scheepsinterieurs ook met deze ontwikkeling meegaan?
Al bijna drie decennia lang bouwt Vri-Jon Yachts motorschepen die zich onderscheiden door kwaliteit en duurzaamheid. Al de jachten zijn custom build en worden geheel op eigen werf gebouwd, met liefde en vakmanschap. Dat op zich vormt al de garantie voor een motorjacht van wereldklasse.

Vri-Jon Yachts vindt het de hoogste tijd om te breken met de vaste patronen, en zich te profileren als een werf die helemaal van deze tijd is. Daarom is zij een samenwerking aangegaan met interieurontwerper Patrick in ’t Veld.

Met de styling van de vernieuwde Vri-Jon Open Kuip 49 laat de werf zien wat het in huis heeft en presenteert dan ook een motorjacht met stijlvol en modern designinterieur met internationale allure.

Het eerste in het oog springende verschil met eerdere Vri-Jon schepen is de ruime kuip met brede doorlopende gangboorden en geïntegreerde trappen naar het zwemplateau. De kuip is uitgevoerd in gerookt eiken, gecombineerd met RVS details. Dit geeft een mooi contrast met de lichtbeige Flexiteek kuipvloer, afgewerkt met donkere biezen. De vier aluminium openslaande kuipdeuren zijn van boven tot beneden uitgevoerd in getint glas zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de lichtinval en binnen en buiten lijken samen te smelten.

Binnen vallen de moderne en strakke lijnen op. Al het houtwerk is uitgevoerd in gerookt eiken, wat een prachtig contrasterend effect geeft met de licht eiken vloer in keuken en kajuit, alsmede het speciale gevlochten beige vinyltapijt in de salon. We durven wel te stellen dat deze combinatie van materialen een primeur is binnen dit segment van de jachtbouw!

Het elektrisch schuifdak in de salon creëert een gevoel van licht en ruimtelijkheid. Om dat gevoel binnen te benadrukken, zijn de wanden tot aan het raamniveau bekleed met zeer luxe lichtzilvergrijze stof. Het plafond is bekleed met wit gestoffeerde panelen. In de keuken is het strakke werkblad van wit Corean.

Door het hele schip is sfeervolle dimbare verlichting toegepast in de RVS terugliggende plinten en is het schakelmateriaal in chroom uitgevoerd. Ook zijn de Kabola radiatoren overal in het schip op een ingenieuze en smaakvolle wijze onzichtbaar verwerkt in het interieur.

Uiteraard mochten de natte ruimtes niet achterblijven in de restyling. Hier treft men een design wastafelmeubel, waskommen en strakke moderne kranen. Mozaïek tegels op de wanden en grote robuuste tegels op de vloer maken het plaatje compleet.
Wat Vri-Jon betreft is het varen van een nieuwe koers met vlag en wimpel geslaagd. Dit bijzondere schip is op alleen afspraak te bekijken op de werf en gedurende de Hiswa te Water 2011 te bewonderen.

terug