Nieuw pand voor Van Wijk Maritiem

Sloepenbouwer Van Wijk Maritiem heeft vrijdag 1 april een nieuw pand geopend aan de Zoeterwoudseweg (en Trekvliet) te Leiden.

Exact 25 jaar geleden ontwierp jachtontwerper Pieter Beeldsnijder de eerste sloep voor Van Wijk, waarmee de toon werd gezet voor een ongekende rage in watersportland. De bekende ‘naval architect' verrichte de openingshandeling van het nieuwe pand met het dopen van een spiksplinternieuwe Van Wijk 830-sloep, "April Fool". Links op de foto Peter van Wieringen en Jacqueline Goverse, de directie van Van Wijk Maritiem.

Sinds 1986 heeft Van Wijk Maritiem, voorheen gevestigd in Woubrugge, bijna 1000 motorsloepen gebouwd, in lengte variërend van 5,50 tot 10,30 m.  Van Wijk-sloepen zijn te vinden op binnenwateren en langs kusten. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld, bijvoorbeeld als tender van luxe superjachten.

www.vanwijkmaritiem.nl

terug