Herstel verkoop gebruikte jachten zet door

De HISWA Makelaars melden goede verkoopcijfers over het eerste kwartaal van 2011. De stijgende lijn van eind 2010 zette zich de eerste drie maanden van 2011 voort. In het eerste kwartaal zijn 38% meer gebruikte jachten verkocht ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet over het eerste kwartaal ligt zelfs 74% hoger. Dit blijkt uit de verzamelde verkoopcijfers van de jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

“De cijfers duiden op een serieus herstel op de markt voor gebruikte jachten”, aldus Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars. “Het aantal HISWA Makelaars groeit gestaag, waardoor we een representatief beeld kunnen geven van de markt. De gemiddelde verkoopprijs voor een jacht bij de HISWA Makelaars is nu zo’n 107.000 euro. We hebben het dus over het midden- en hogere segment van de markt. Onze verwachtingen voor het komende jaar in dit segment zijn gunstig.”

HISWA Makelaars zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke geschillenregeling. HISWA Makelaars staan voor vertrouwd zakendoen. Het complete aanbod van gebruikte boten van de HISWA Makelaars is te vinden op www.hiswamakelaar.nl.

terug