Bejaarde man (80) haalt marifooncertificaat

De hoogbejaarde heer Toet (80) uit Vlissingen heeft afgelopen weekend zijn marifooncertificaat weten te bemachtigen. “Ik werd elke keer aangehouden; het kostte me een vermogen.”
Toet vaart al jarenlang met zijn boot in druk vaarwater en heeft om die reden een marifoon aan boord. Omdat hij echter niet over de benodigde papieren beschikte, kreeg hij om de haverklap boetes. De bejaarde Vlissinger was het beu en besloot de schoolbanken op te zoeken.
De voorbereidende cursus voor het marifoonexamen volgde Toet via internet. Toen hij de stof beheerste, reed hij naar de examenlocatie van Vaarschool Albatros in Hoorn en legde daar met veel succes het examen af. “Een hele knappe prestatie”, vindt Vaarschool Albatros. Eigenaar Coen Cromjongh: “Het is werkelijk een unicum dat hoogbejaarde cursisten een vaarbewijs of marifooncertificaat halen. In de twintig jaar dat wij bestaan, is het slechts drie keer voorgekomen dat een tachtigplusser dat presteerde. Dat Toet zich de leerstof eigen maakte via internet, maakt dit geval natuurlijk extra bijzonder.”

Meer informatie over de vaarschool vindt u op www.vaarschoolalbatros.nl

terug