Bavaria-Yachtbau en Mercury Marine bundelen krachten

Mercury Marine kondigt met trots de samenwerking aan met Bavaria-Yachtbau in Giebelstadt, Duitsland.

Wie eigenaar wordt van een Bavaria-jacht zal voortaan zijn nieuwe boot standaard met MerCruiser-benzinemotor kunnen bestellen ongeacht het bootmodel, en exclusief als benzinemotor op de gloednieuwe Sport 38 en de onlangs geïntroduceerde Sport 43.

Bavaria-Yachtbau biedt van nu af aan de 5.0L MPI (260 HP)-, 377MAG (320 HP)- en 8.2MAG HO (430 HP)-krachtbronnen van MerCruiser aan in zijn respectieve bootmodellen. Alle motoren zijn standaard leverbaar met SmartCraft-motorbesturing en DTS (Digital Throttle and Shift), een technologie die in 1999 door Mercury is ontwikkeld en die zich sindsdien op meer dan tien miljoen bedrijfsuren door eindgebruikers kan beroemen.

Elk Bavaria-model is wat het voortstuwingssysteem betreft uitgebreid getest en geoptimaliseerd. De installatie van de motor wordt aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen om te bereiken dat elke boot die de fabriek verlaat aan de hoge normen van het merk Bavaria voldoet. Als tegenprestatie biedt MerCruiser aan Bavaria-Yachtbau een IQC (Installation Quality Certification) die elke Bavaria-eigenaar recht geeft op een extra jaar fabrieksgarantie op zijn motor. De totale garantie van 3 jaar in alle landen van de Europese Unie zorgt voor een grote mate van klanttevredenheid en gemoedsrust.

Bovendien is het Mercury Axius Premier-systeem beschikbaar voor alle installaties met dubbele motoren. Axius is het bekroonde, door Mercury ontwikkelde joystickdockingsysteem dat een intuïtieve joystick gebruikt om de boot tijdens een dockingmanoeuvre te besturen. De proportionele joystick biedt een volledige controle over het schip en regelt de snelheid van de boot afhankelijk van de druk die de bestuurder op de joystick uitoefent. Axius Premier biedt extra comfort door zijn geïntegreerde SkyHook- en Auto Heading-technologieën. Als extra biedt de Axius Premier een volledig ondersteunde Auto Pilot-functie door het systeem aan te sluiten op een goedgekeurde chartplotter.

"We zijn enthousiast over de samenwerking met MercuryMerCruiser", aldus Meik Lessig, Sales Director van Bavaria-Yachtbau. "MerCruiser beschikt in Europa over een uniek dealernetwerk met een voortreffelijke, bewezen servicecapaciteit en een snelle nalevering van reserveonderdelen voor onze klanten waar ook ter wereld."

 

terug