Primeur op de Randmeren: 1e vaarroute verkrijgbaar als App

Samenwerkende jachthavens komen uit met de eerste App voor op de Randmeren. De App is een combinatie van navigatie en informatie, waardoor varen op de Randmeren een bijzondere belevenis wordt. Basisgedachte is de toerist het gebied beter te laten beleven en ontdekken.

App ‘Randmeren en meer…….'
De digitale vaarroute is ontwikkeld door AbelLife in opdracht van Havenkring Randmeren en Nort Flevoland.
De App geeft informatie over bijvoorbeeld het landschap, de dieren die er voorkomen, architectuur, watermanagement, geschiedenis en cultuur. AbelLife vertelt graag de minder bekende verhalen waardoor de informatie vaak onverwacht en verrassend is. Zoals tips over het onbewoonde eiland met BBQ-plek, het hippe strandpaviljoen en ‘Drijf in bioscoop'. Filmpjes laten zien hoe het er, bijvoorbeeld vroeger op die plek aan toe ging.

De geografische kaart van de regio is de basis van de App "Randmeren en meer….". Tijdens het varen beweegt de kaart mee. Symbolen markeren de bezienswaardigheden en geven de aanwezige informatie in tekst, beeld, audio en zelfs video. De informatie verschijnt alleen als je er om vraagt.

De digitale vaarroute is vanaf nu als App voor de iPhone te downloaden. Binnenkort ook voor Android en de Blackberry. De App kost € 3,99 en werkt 100% offline, er zijn daardoor geen bijkomende telecomkosten.

De Randmeren
De Randmeren vormen het grootste ononderbroken vaargebied van Nederland. De Randmeren vormen een verbinding tussen het oude en nieuwe land van Flevoland, de Veluwe en 't Gooi en Eemland. Ook hebben de Randmeren tal van eilanden die uitstekend voor dagrecreatie in aanmerking komen. Een tocht over de Randmeren biedt dagelijks een fantastisch en vernieuwend decor. Over dit vaargebied zijn tal van unieke verhalen te vertellen maar er zijn ook veel bijzondere tips en bezienswaardigheden. En deze zijn allemaal terug te vinden in de App ‘Randmeren en meer….'

Nu verkrijgbaar via de iTunes Store of www.abellife.nl: App "Randmeren en meer…" € 3,99

terug