Opendagen bij jubilerend jachtverhuurbedrijf Veldman Yacht Charters

Het is 15 jaar geleden dat Grieko en Loekie Veldman, samen met zoon Richard en schoondochter Jacqueline het Sneeker verhuurbedrijf van de familie Schuiten over namen. Van 6 schepen toen, naar 22 schepen nu is een vooruitgang welke niet vanzelf gegaan is. Veel ontwikkelingen en veranderende markten maakt dat je als ondernemer flexibel moet zijn. Inmiddels is het familiebedrijf toonaangevend in de jachtverhuur en jaarlijks genieten ruim 500 klanten van het mooie Friesland vanaf een schip van Veldman.

“In de loop der jaren zijn we ons gaan richten op de bovenkant van de markt. Dat betekent luxe, veel luxe, netheid en correctheid. Met oude onverzorgde schepen hoeven wij dus ook niet aan te komen. Vakantie moet ook echt vakantie zijn en dat bereik je door kwaliteit de hoogste prioriteit te geven. Centrale verwarming, vaatwassers en Senseo-apparaten zijn bij ons in steeds meer schepen te vinden.”

Maar de markt is in beweging en dat merkt de familie Veldman natuurlijk ook. Door de aankoop van 3 gebruikte schepen is het nu ook mogelijk een mooi schip te leveren voor een interessante prijs. Door deze ‘marktverbreding’ wordt een breder publiek aangesproken en dat is te merken aan de aantal nieuwe klanten welke reserveren voor deze zomer. Ook de aankoop van twee openkuip schepen helpen hierbij. Met deze twee schepen is het mogelijk routes te varen met beperkte doorvaarthoogtes.

Op zaterdag 2 en zondag 3 april organiseert Veldman Yacht Charters zijn traditionele opendagen. Tijdens deze twee dagen liggen de schepen klaar voor bezichtiging en uiteraard wordt er die twee dagen veel gevaren. “Het varen is misschien wel het belangrijkste van de opendagen. Want in de folder zien alle schepen er vaak mooi uit maar de beste beleving heb je toch als je er mee vaart. En daarbij hebben wij als onderneming op het watersportgebonden bedrijventerrein ’t Ges natuurlijk een groot voordeel: we zitten binnen een paar minuten op de mooie Houkesloot, en Sneekermeer. Vele bestaande maar ook vele nieuwe klanten maken dat weekend de reis naar Sneek. Er zijn zelf klanten uit zuid Duitsland welke een autorit van 8 uur er voor over hebben om dat weekend in Sneek door te brengen, weet Veldman uit ervaring.

Maar er is meer. De afgelopen jaren is Veldman Yacht Charters betrokken bij het project ‘gezondheidszorg op het water’ van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Wat enkele jaren gelden begon met een onthulling door dhr van der Kam en Richard Veldman van de eerste algemene AED op ’t Ges is gegroeid naar een bijzonder prettige samenwerking. Afgelopen jaar is men gestart met het medisch alarmsysteem voor aanboord ‘Geomedic’.

Parallel daaraan is de ambulance boot ontwikkeld. Naar een jaar vergaderen, testen en uitdenken is de gezamenlijke wens om een stationaire ambulanceboot te krijgen in Sneek werkelijkheid geworden. Deze snelvarende ambulance boot zal vanaf 4 april ‘uitruk gereed’ liggen in de haven van Veldman Yacht Charters. Hierdoor wordt er in Friesland niet alleen goede medische zorg vanaf land gegeven maar nu ook vanaf en op het water! In eerste instantie zal het gebied rond het Sneekermeer gedekt worden. Het is niet ondenkbaar dat dit later wordt uitgebreid. De officiële ter waterlating van de eerste ‘ambuboot’ van Nederland zal op zaterdag 2 april om 16.00uur plaatst vinden, uiteraard in de haven bij de familie Veldman. 

Voor meer informatie:
Veldman Yacht Charters
0515-413672
www.vyc.nl

terug