Nieuwe vis-consoleboot van Linder: de Sportsman 445 CATCH

Het is het Zweedse merk Linder gelukt om de al ongekend populaire Sportsman 445 ook in een speciale visuitvoering uit te brengen. In nauwe samenwerking met een panel van ervaren sportvissers zag dé ultieme vis/consoleboot het levenslicht: de Linder Sportsman 445 CATCH.

Met een gewicht van slechts 230 kilogram is de compacte, 4,51 meter lange Linder Sportsman 445 CATCH superlicht, maar toch ongeëvenaard sterk. Dit is te danken aan de speciale bouwmethode van twee schaaldelen die in de kielstrip tot een onverwoestbaar geheel worden samengebracht. Linder maakt hierbij gebruik van speciaal, 100% recyclebaar vliegtuig aluminium. Dit zorgt ervoor dat de boot ongekend snel in plané komt en bovendien extreem zuinig omspringt met brandstof. Mocht de barometer ongemerkt snel dalen en een even snelle terugtocht is geboden? Geen nood, de Linder Sportsman 445 CATCH beschikt over uitstekende vaareigenschappen die borg staan voor een veilige trip.

De Linder Sportsman 445 CATCH is standaard voorzien van een comfortabele stuurconsole, voor- en achter een visdek, ruime opberggelegenheid voor visgerei en accu's, een automatisch bilgepomp, diverse 12V voorzieningen en een zwemtrap. Daarnaast profiteert de veeleisende visser van talloze handige zaken als een slipvaste vloer van traanplaat en veilige voet- en handrails. Daarnaast is standaard voorzien in kant-en-klare montagevoeten voor de optioneel leverbare, opvouwbare visstoelen. Uiteraard biedt de Linder Sportsman 445 CATCH meer dan voldoende werkruimte om comfortabel de mooiste vangsten te kunnen doen.

Het standaardcomfort kan gemakkelijk worden verhoogd, waartoe Linder al op voorhand rekening heeft gehouden. Zo kan in een handomdraai zowel op de boeg als aan de spiegel een op afstand bedienbare elektrische motor worden bevestigd. Hiermee draait de Linder Sportsman 445 CATCH geruisloos om zijn as. Zo kan op elk gewenst moment de beste positie worden gekozen zonder de vangst schrik aan te jagen. Nog zo´n slim detail waaruit blijkt dat professionals hebben meegedacht: in één van de boorden is een liniaal opgenomen waarmee het vermeende visserslatijn in één keer kan worden weersproken.

De Linder Sportsman 445 CATCH is geschikt voor buitenboord-motoren met een vermogen tot maximaal 22 kW (30 pk), waarmee een topsnelheid kan worden bereikt van 26 knopen. Voor een boot van Scandinavische komaf haast onnodig te melden dat Det Norske Veritas haar goedkeuring verleende aan dit kwaliteitsproduct.

Specificaties Linder Sportsman 445 CATCH

Lengte: 4,51 meter
Breedte: 1,75 meter
Diepgang: 0,28 meter
Gewicht: 230 kilogram
Diepgang: 73 cm
Motorisering: max. 22 kW (30 pk)
Staartlengte: langstaart
Max. aantal personen: 5

terug