Mercury Marine presenteert de nieuwe Quicksilver Thunderbolt propellers

Mercury Marine presenteert met trots de nieuwe lijn Quicksilver Thunderbolt propellers voor Volvo Penta® Duoprops® aandrijving.

Eigenaars van Volvo Penta DPS aandrijvingen kunnen nu de verbeterde prestaties ervaren met een Quicksilver propeller. Quicksilver propellers worden geproduceerd door Mercury Propellers – de marktleider in marine propulsie. De Quicksilver Thunderbolt wordt in de U.S. ontwikkeld door Mercury Propellers Investment Casting foundry in Fond du Lac, Wis.

Bij recente testen was de Quicksilver Thunderbolt beter dan de Volvo F6 propeller met verbeterde topsnelheid en 5% snellere 0-20mph acceleratie. De Quicksilver Thunderbolt is een geschikte vervanger voor Volvo type F Duoprops – de meest voorkomende schroefmontage voor Volvo DPS aandrijving.

De betere resultaten zijn te danken aan de Thunderbolt's vierbladige voorste schroef gekoppeld aan een driebladige achterste schroef.

"De vierbladige voorste schroef maakt het verschil", zei Dirk Bjornstad, Brand manager voor Mercury Propellers. "Voor dit systeem maakten we van de voorste schroef een vierbladige schroef om meer grip en zodoende ook betere acceleraties te verkrijgen. En zoals blijkt, is het systeem ook op de top, sneller. We zijn ervan overtuigd dat de watersporters deze verbeterde prestaties zullen waarderen."

De Quicksilver Thunderbolt is beschikbaar van 19 tot en met 28 pitch. In dit gamma is de Thunderbolt verkrijgbaar in 7 pitches zodat de klant meer mogelijkheden heeft om zijn boot tot topprestaties te brengen. De Thunderbolt is gemaakt van eigen, specifieke Mercury Marine legeringen waardoor de schroeven uitzonderlijk sterk zijn en bovendien probleemloos ook de vereiste corrosiebestendigheid bieden om te weerstaan aan de veeleisende zoet- en zoutwater toepassingen.

Zelfs met verbeterde prestaties en duurzaamheid, zal een set van Quicksilver Thunderbolt schroeven aanzienlijk minder kosten dan een paar schroeven Volvo Penta's type F.

"De uitstekende verhouding van prestatie en prijs maken dat dit product het beste is in zijn klasse", zei Bjornstad.

 

terug