Jachtmakelaardij de Maas: Vraag naar motorjachten stijgt sterk

Mooi weer, water en een boot: hét recept voor een heerlijke zomer! De hoge verkoopcijfers in de jachtenverkoop bevestigen dat de vaarkriebels alweer opspelen. Na de economische crisis, die ook menig watersporter heeft getroffen, is er sprake van een teruggekeerd consumentenvertrouwen en kan er weer volop genoten worden van het goede waterleven.

Bij Jachtmakelaardij De Maas in Alem zijn in het eerste kwartaal van 2011 al zoveel jachten verkocht, dat nieuwe aanwas hard nodig is, aldus botenmakelaar Ricardo Bosma. Zowel motorboten, sloepen als motorjachten zijn zeer gewild, en de watersportliefhebber wil nog liever vandaag dan morgen het water op.

Het aanbod tweedehands motorboten van particulieren is immens, de keuze voor de koper is enorm. Voor de meesten is het moeilijk in te schatten of een prijs redelijk is of niet – om van de beoordeling van de technische staat van het schip nog maar niet te spreken. Een boot koopt men niet dagelijks, en daarom is de EMCI-ISO-gecertificeerde jachtmakelaar onmisbaar voor degene die een boot wil kopen, zonder de spreekwoordelijke boot in te gaan.

Nieuw is het verhuurconcept: Botenbezitters die hun boot voor een aantal weken per jaar verhuren. Voor de huurder zijn de voordelen talrijk – men betaalt geen onderhouds- en ligkosten, maar geniet wel van optimaal vaarplezier. Alle bijzaken en administratie worden verzorgd door een jachtmakelaar: Zo zijn huurder en verhuurder er zeker van dat alles goed geregeld is.

Jachtmakelaardij De Maas in Alem (’s Hertogenbosch) is dagelijks geopend en is aanwezig op de bekende HISWA Gebruikte Botenbeurs van vrijdag 15 t/m zondag 17 april 2011 in Lelystad.

www.jachtmakelaardij-demaas.nl

terug