For Sail: Markt gebruikte zeiljachten fors aangetrokken

De markt van gebruikte zeiljachten is in het eerste kwartaal van dit jaar fors aangetrokken. Dit meldt For Sail Yachtbrokers vanuit hun kantoor in Marina Port Zélande.

In de eerste 10 weken van dit jaar werden veel gebruikte zeiljachten in de prijsklasse boven de € 50.000 verkocht. Inmiddels stijgt het aanbod aan gebruikte jachten eveneens. Dit heeft behalve met het aflopen van het winterbergingseizoen naar ook te maken met een toegenomen vertrouwen van de consument in het herstel van de economie. Daarnaast zijn scheepseigenaren zich terdege bewust van de als gevolg van de recessie veranderde markt en het prijspatroon van gebruikte boten. For Sail Yachtbrokers baseert hun veronderstelling over het aantrekken van de markt op een ervaring van negen jaar voor eigen rekening als jachtmakelaar functioneren. Opvallend is overigens het relatief grote aantal Scandinaviërs dat in Marina Port Zélande zaken komt doen. For Sail Yachtbrokers is ook agent van Contest Yachts. Vanuit deze betrokkenheid melden zij eveneens een grotere belangstelling dan de afgelopen jaren voor nieuwe schepen.

terug