Aventura 43: groot vaargebied en alle denkbare luxe

De Aventura 43 is een nieuw type motorjacht, getekend door de bekende ontwerper Dick Koopmans jr, terwijl Vripack verantwoordelijk is voor het interieur. Meest in het oog springende uiterlijke kenmerken van dit stalen schip zijn de gebogen spiegel, eigentijdse raampartij en ronde dak dat naar voren iets naar beneden loopt. Verder heeft de Aventura 43 een hoog uitrustingsniveau, een strak interieur afgewerkt met moderne materialen, CE-A markering en niet onbelangrijk, een sterk concurrerende prijs. Dat het concept veel mensen aanspreekt blijkt uit het feit dat er inmiddels zes schepen van tekening zijn verkocht.

Vanaf het zwemplatform wordt via trappen aan weerszijden van de spiegel het achterdek bereikt. Hier een grote U-bank met ronde vormen en een tafel. De stuurstand is centraal geplaatst voor goed zicht rondom en is voorzien van noodzakelijke instrumenten. In de salon aan stuurboord een royale bank die zicht biedt op het water, en een tafel. Er tegenover een kastenwand onder andere audio- en videoapparatuur. In het voorschip aan stuurboord een strakke moderne Siematic keuken in een U-vorm met een Corian aanrechtblad uit één stuk. Verder in deze keuken apparatuur zoals thuis en ook met die afmetingen zoals een afzuigkap van 90 cm, een magnetron en een inbouw espressomachine. Tegenover de keuken de badkamer. Deze heeft niet alleen Corian op het badmeubel maar dit materiaal is ook gebruikt op de vloer. Heel bijzonder. In het voorschip het gastenverblijf met vrijstaand bed en voldoende kastruimte en opbergmogelijkheden. De eigenaarshut bevindt zich in het achterschip. Ook hier een vrijstaand bed met aan weerskanten veel opbergmogelijkheden waaronder halfhoge kasten. Het sanitair is gescheiden. Aan bakboord het toilet met wasbak, en aan stuurboord de douche. Alle natte ruimtes zijn voorzien van Grohe sanitair.

Naast comfort en luxe zijn ruimte en licht belangrijke items in de Aventura 43. Zo is bewust gekozen voor een indeling met twee hutten en heeft het schip overal een stahoogte van 2,00 meter. Speciaal voor de charterbedrijven is er echter ook keuze uit indelingen met drie of vier tweepersoons hutten. Licht wordt verkregen door de vele ramen en patrijspoorten in de romp en opbouw en door de gebruikte materialen. De betimmering is een combinatie van moderne lichte panelen met accenten van donker notenhout, rustige natuurtinten en roestvast stalen details.

Een ander belangrijk pluspunt van de Aventura 43 is dat het schip de CE Classificatie A heeft. Dit betekent dat je er natuurlijk mee op de Friese Meren kunt varen, maar er ook mee kunt oversteken naar Engeland of Scandinavië. En dat kan veilig, want het schip heeft een oprichtend vermogen van 120 graden. Verder kun je er mee droogvallen. Door de speciale vorm van de romp, kan dit zonder extra hulpstukken of steunen.

De Aventura 43 wordt in serie gebouwd door middel van een efficiënte bouwmethode. Voorbeeld hiervan is dat een aantal onderdelen zoals de badkamers prefab en buiten de boot worden gebouwd. Bovendien wordt het meeste houtwerk CNC gefreesd. Hierdoor wordt het motorjacht voor de uiterst scherpe prijs van € 297.500 in de markt gezet.

Technische gegevens:
Lengte over alles 13,00 m
Breedte 4,40 m
Diepgang 1,10 m
Kruiphoogte 2,60 m
Waterverplaatsing 16,0 t
Motorisering Iveco NEF 150 van 148 pk
Inhoud dieseltank 1.000 l
Inhoud watertank 500 l
Inhoud vuilwatertank 250 l
CE-categorie A
Prijs vanaf € 297.500

Info:
Aventura Yachts
Hendrik Bulthuisweg 13
8606 KB, Sneek
T 06 25 00 28 82
I www.aventura-yachts.com
E info@aventura-yachts.com 

 

terug