Vernieuwde President volledig afgebrand

IJmuiden – Voor het kantoor van jachtmakelaar V-Yachting in de Marina Seaport is op zondag 20 februari jl. de prachtige President 485 volledig afgebrand. Het schip had twee nieuwe motoren en was onder architectuur ingericht. "Het was de mooiste President van dat type die ik ook ooit heb gezien", aldus Frank de Visscher van V-Yachting.

Na een avondje pokeren gingen de bewoners van het jacht nog even een rondje om, waarna plots het vuur werd ontdekt. Rond tien voor half twee werd de brandweer gealarmeerd die direct groot materieel inzette om het vuur te bestrijden. De brandweer kon echter niet voorkomen dat het schip vrijwel
helemaal in de vlammen op zou gaan.

Vanaf de kade werd geprobeerd het vuur te bestrijden. Een bewoner van een boot erachter is door de reddingsbrigade met een bootje in veiligheid gebracht. Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

terug