GalleryMaritime in het teken van de boot

De maanden februari en maart staan bij GalleryMaritime in het teken van de boot. Onze maritieme kunstenaars kijken weer verlangend uit naar de lente waarin de boten, die nu nog op de kant staan, weer te water worden gelaten en het ruime sop kiezen. En, wie verlangt er niet naar het moment waarop de stranden weer volop bezocht worden met wandelaars, rennende kinderen en uitgelaten honden. De fervente zeiler hunkert naar de dag dat de zeilen worden gehesen en een frisse bries door de haren waait.

Het begrip ‘Boot' spreekt tot ieders verbeelding en raakt ons gevoel van ‘vrij-zijn en even niks te hoeven'. In GalleryMaritime wordt dat gevoel aangeraakt met werk van o.a. Rijk Grisel, Marion Kieft, Ludo van Well, Geer Huijbers, Leendert van der Pool, Marco Kaller, Victor Hoefnagels, Guus Kuit, Ronald van Rikxoort, Jack Vreeke, Ronny Moortgat.

Tijdens de kunst- en cultuurroute maart staat Kind&Kunst op het programma. In GalleryMaritime gaan we klompbootjes bouwen. De inschrijving staat open voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Aanmelden voor 20 februari. Info: 06-22591452.

Lezen en bladeren in maritieme boeken kan ook in de galerie, er ligt een stapel boeken over maritieme kunst ter inzage en te koop. Toegang in de galerie is gratis.

Bootjes, bootjes, bootjes is te zien vanaf 6 februari tot en met 31 maart 2011. GalleryMaritime is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en na afspraak tel. 06 22591452 (ook voor groepen). www.gallerymaritime.nl of info@gallerymaritime.nl

terug