Dekker Watersport lanceert veelzijde app

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show gaat de Dekker Watersport App online. Met de App kunnen bezitters van een iPhone en iPad niet alleen de complete catalogus met de laatste aanbiedingen online bekijken. De App is tevens voorzien van een compleet meteocenter met actuele weerkaarten, het KNMI weerbericht, een lange termijn voorspelling, getijde tabellen, navtex berichten etc.

De introductie van deze veelzijdige App is een logische stap. Consumenten en dus ook watersporters zijn tegenwoordig gewend om snel via internet informatie in te winnen. Jarenlang gaf Dekker Watersport, gevestigd in Zaanstad, een papieren catalogus met het complete assortiment uit. Uit reacties van klanten bleek dat dit lijvige boekwerk nauwelijks meer gelezen werd. Dit in tegenstelling tot de website die steeds meer bezoekers trekt.

‘'Als voorheen een klant belde dan was het vaak van: ik zie op pagina 23 van jullie catalogus…Nu wordt direct gerefereerd aan onze website,'' aldus Marc Prins. ‘'Wij merken de verschuiving van papier naar digitaal. Vandaar dat wij onze vertrouwde catalogus in een nieuw jasje hebben gestoken, namelijk in een Apple app voor de iPhone en iPad. Met de papieren catalogus zijn we gestopt.''
Los van de besparing op papier en duur drukwerk biedt de digitale catalogus volgens Marc Prins een praktische bijkomstigheid. ‘'Een nieuwe actie doorvoeren of een prijsverlaging is veel gemakkelijker. Voorheen moesten we eerst een nieuwe prijslijst laten drukken. Via de App is dit zo geregeld.''

Doordat tegenwoordig op bijna alle jachthavens WIFI beschikbaar is, kan men aan boord op ieder gewenst moment door de digitale catalogus ‘bladeren.'  Bijzonder handig en praktisch is dat de gratis te downloaden App is voorzien van allerlei relevante weerinformatie.

Naast de lancering van de App presenteert Dekker Watersport op de HISWA een AIS ontvanger die zowel op de PC of kaartplotter werkt via USB en NMEA, maar ook via WiFi op de Iphone of Ipad. Hiervoor is een gratis App te downloaden via de Apple store. Ook werkt het met Navionics en InavX kaarten die je kunt downloaden via de app store.

terug