CATALINA 355: Europese Primeur op Hiswa Amsterdam, stand 01.322

De Catalina 355 heeft een nieuw rompdesign met lange waterlijn, bescheiden breedte en vrijboord. De in de Catalina 445 zo bewonderde eigenschappen als functioneel, snel, comfortabel, ruim en veilig – vormen ook de basis van dit moderne zeiljacht.

Waar je ook kijkt op de Catalina 355, u vindt eigenschappen die het maken van dagtrips of langere zeiltochten tot een plezier maken. Optimale grootzeil controle in een handomdraai door middel van een 1,5m lange traveler, lange inboard genuarails bieden mogelijkheid voor diverse zeilopties: van een grote 155% Genua tot een stormfok, zodat u uw zeilplan kunt afstemmen op alle windcondities. Door de naar binnen geplaatste verstaging kunt u door de scherpere zeilhoek hoger aan de wind varen en over de brede, vrije gangboorden beweegt u zich veilig en met meer gemak over het schip.

De kuip is ruim en biedt plaats aan 4-6 personen. De tafel in de kuip is voorzien van een geïsoleerde bergruimte, handreling en motorpaneel. De banken achter de stuurstand zijn verhoogd en bieden daarmee extra comfort en een goede zichtlijn naar voren, met goed gepositioneerde lieren en instrumenten.

Benedendeks is ruim en overzichtelijk ingedeeld. De U-zithoek opstelling bevindt zich aan stuurboordzijde. De twee diepe fauteuils met tafel aan bakboord zijn door het wegklappen van de tafel eenvoudig om te vormen tot zitbank of extra slaapplaats. De goed uitgeruste en ruime pantry beschikt standaard over een dubbele spoelbak, koelkast en oven/fornuis. De navigatietafel oogt modern en heeft een speciaal vak met aansluitingen voor een laptop.

De eigenaars cabine bevindt zich in de boeg, met het oog op de privacy en natuurlijke ventilatie. Het bed biedt een pocketvering matras met de optie het hoofdeinde elektrisch in hoogte te verstellen voor comfortabel lezen of tv kijken. In het achterschip bevindt zich de
gastenhut, met een ruim tweepersoons bed. De natte cel biedt een goede stahoogte en voldoende bewegingsruimte met een douche, wc, en design waskom/kraan.

De Catalina 355 is in de USA bekroond met de Cruising World 2011 Boat of the Year awards in de categorieën Domestic Boat en Best Midsize Cruiser.

Catalina 355 Principal Specifications*
LOA: 10,76m
Breedte: 3,65m
Diepgang: 1,37/2,03 (resp. vleugel- of vinkiel)
Ballast: 2.808kg/2.355kg
Gewicht: 6.704kg/6.251kg
Motorisering: Yanmar 29 pk
Prijs: Vanaf 174.000 Euro, incl. 19% BTW
*All specifications and capacities are preliminary and approximate, subject to change without notice.
————————————————————————————————————————–
De Vaart Yachting is importeur van Catalina zeiljachten, en Nimbus, Storebro, Paragon en
Broom motorjachten. De Vaart Yachting is gevestigd in Lelystad. Naast verkoop van nieuwe
schepen zijn wij tevens actief als jachtmakelaar.

Voor nadere informatie:
De Vaart Yachting bv
Bolderweg 51
8243 RD Lelystad, The Netherlands
T. +31 (0)320-212 341
F. +31 (0)320-212 231
www.devaartyachting.com
info@devaartyachting.com

terug