African Cats breidt uit met oplossingsmiddelvrije epoxyprimers

African Cats heeft de productlijn ten behoeve van de behandeling van het onderwaterschip uitgebreid met oplossingsmiddelvrije epoxyprimers.

Bij de scheepseigenaren die Coppercoat bij African Cats afnemen, komt regelmatig de vraag naar epoxyprimers naar voren. Deze producten completeren de complete behandeling van het onderwaterschip vanuit één leverancier/importeur.

Om tegemoet te komen aan deze vraag levert African Cats nu de volgende epoxyprimers in combinatie met Coppercoat: M.E.100 een epoxyprimer die uitermate geschikt is voor polyester en vinylester schepen als beschermende laag tussen romp en Coppercoat.
Voor de gietijzeren kiel van de romp is het product Corro‐Tech een uitermate goede keus. Als alternatief voor stalen schepen is Hycote 152LV het te gebruiken product als bescherming van de romp en als basis voor de aan te brengen Coppercoat.

Omdat deze 2‐componenten primers geen oplossingsmiddel bevatten, kan de Coppercoat na 2 uur al aangebracht worden en hoeft u niet te wachten totdat de epoxyprimer volledig is uitgehard. Bij sommige producten kan de uithardingstijd oplopen tot een week omdat u er zeker van dient te zijn dat het oplosmiddel uit de aangebrachte lagen is voordat u een andere harde epoxylaag aanbrengt.

M.E. 100   Universal marine epoxy primer
Corro‐Tech   Universal keel and steel epoxy primer
Hycote 152 LV  high performance anti‐corrosive steel primer

  
Met deze producten is African Cats ervan overtuigd een bijdrage te leveren aan een éénvoudiger behandeling van het onderwaterschip met een combinatie van producten waarmee u op uw onderwaterschip, éénmaal compleet behandeld*, tot 10 jaar geen nieuwe lagen hoeft aan te brengen vanwege de langdurige werking van Coppercoat.
* op een kaal onderwaterschip: opbouw van epoxyprimer lagen en vervolgens 4 lagen Coppercoat.

terug