Waarschip Werf op Boot Holland

Zoals elk jaar is vorige week als eerste watersporttentoonstelling van het jaar "Boot Dusseldorf" weer van start gegaan. Diverse noviteiten en primeurs werden weer getoond, waarbij ook in Duitsland het elektrisch varen ( en rijden) steeds meer in de belangstelling komt te staan. Onder andere Fischer Panda, fabrikant van de POD-aandrijfmotoren en generatoren welke Waarschip Werf toepast, toont hun hele range op dit gebied.

Waarschip Werf heeft besloten het Motorjacht MY 10.0 voor het eerst tentoon te stellen op komende Boot Holland te Leeuwarden.
Met recht kan men hier spreken van een echte primeur, namelijk

• een motorjacht gebouwd van composiet

Het casco is geheel vervaardigd van composiet volgens het door de werf ontwikkelde Waarschipvacuümprocedé. Met een dergelijk jacht van composiet heeft u een sterk, duurzaam en onderhoudsvrij schip. Daarnaast heeft het composiet een hoge isolatiewaarde en is het sterk geluiddempend. En…gegarandeerd nooit meer roest (en ook geen osmose), hetgeen u veel tijd en ergernis bespaart.

• een 100 % elektrische aandrijving

Door gebruik te maken van het lichte composietmateriaal ( 60% minder in gewicht dan staal) is het toepassen van een elektrische aandrijving een logische ontwikkeling. Het installeren van twee zware zgn. tractiebatterijen ( optie generator) zorgen met hun gewicht weer voor de nodige stabiliteit. U kunt hiermee 2 dagen met voldoende snelheid, zonder te laden, in alle rust rondvaren, zonder overbodige uitstoot en lawaai. Over duurzaam varen gesproken.

Samengevat ; een motorjacht geheel gericht op uw ontspanning op het water.

Het Waarschipteam is op dit moment, met inzet van extra mensen, druk doende om het schip voor de tentoonstelling gereed te krijgen.
Belangstellenden, die op de werf het jacht in aanbouw al hebben bekeken, zijn zeer enthousiast.

Waarschip Werf nodigt u hierbij dan ook van harte uit om een bezoek aan onze stand te komen brengen op Boot Holland.
Het schip is te bekijken op de stand van het SEFF, waar vele met elektrisch varen gerelateerde bedrijven hun producten tonen en met de door hun opgedane ervaring uw vragen ten aanzien van elektrisch varen kunnen beantwoorden.

Kom naar Boot Holland van 11 t/m 16 februari, Friezenhal, stand 5071. Proefvaarten zijn gepland vanaf april vanuit Heeg en Zeewolde.

Indien u daar belangstelling voor heeft kunt u zich hiervoor alvast aanmelden. Waarschip Werf informeert u over juiste plaats en tijd. www.waarschip.com

 

terug