Primeur Boot Holland: Westwood 340 en 390

De Engelse Westwood motorjachten zijn nieuw op de Nederlandse markt. Er zijn vier typen in lengte variërend van 8,84 tot 12,00 meter, met achterkajuit of open kuip. De polyester semi-planerende jachten hebben als belangrijkste kenmerk een royale breedte ten opzichte van hun lengte. Dit vertaalt zich in een ruim bemeten leefruimte en grote hutten. Ook niet onbelangrijk is dat door een efficiënte bouwwijze de motorjachten tegen een sterk concurrerende prijs worden geleverd. Op Boot Holland, van 11 tot en met 16 februari, zullen de Westwood C340 en de A390 tentoongesteld worden.

De C340 is de kleinste van de twee en is een open kuip versie. Het motorjacht heeft een met flexiteek belegd zwemplatform en een deur in de spiegel. Vanuit de open kuip kom je via een schuifdeur in de stuursalon. Hier een met leer beklede L-bank en tafel aan stuurboord. Er tegenover en kastenwand en de stuurstand op een plateau. De moeite van het noemen waard is ook de schuifdeur aan de kant van de bestuurder. Handig voor het af- en ontmeren en dan vooral in sluizen. In het voorschip de U-vormige kombuis en aan stuurboord de badkamer met toilet, wasbak en douche. In de voorpiek de hut met tweepersoons bed, met bergruimte eronder en in de hang- en legkasten. In het oog springend is de opbouw die voor scherp aanvangt maar naar achteren rond wegloopt, en boven de kuip een eigenwijze pet heeft.

Belangrijkste technische gegevens:
Afmetingen (lxbxd) : 10,65 x 3,75 x 0,96 m.
Gewicht : 7.000 kg.
Kruiphoogte : 3,00 m.
Bouwmateriaal : polyester
Motorisering : standaard Volvo Penta D2 75 pk.
Rompvorm : knikspant
Ontwerp : Andrew Wolstenholme
Prijs : € 178.000,-
Website : www.westwoodmarine.nl

De A390 is het vlaggenschip van de in het Engelse Misterton gelegen werf. Bij het ontwerp van dit motorjacht waren de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse stalen jachtbouw het uitgangspunt. Bij de A390 zijn het zwemplatform en de treden van de vaste geïntegreerde trap naar het achterdek standaard belegd met flexiteek. Op dit achterdek een L-bank, de stuurstand aan stuurboord met twee aparte stoelen en een meubel met wasbak waarin optioneel nog een koelkast en kookplaat in kunnen worden geplaatst. Via een schuifdeur wordt de salon bereikt. Hier aan stuurboord een grote U-bank met er tegenover een kastenwand onder andere bedoeld voor audio en video en met een pop-up systeem voor de flatscreen televisie. Via twee treden kom je in het voorste deel van het schip. Hier aan bakboord een tweede U-bank met dito kombuis aan stuurboord. Helemaal voorin de gastenhut met vrijstaand bed en veel kastruimte. Het gastenverblijf heeft een eigen badkamer met twee deuren zodat deze ook als dagtoilet kan worden gebruikt. Om een zo'n groot mogelijke bank in de salon te creëren en ook om de eigenaarshut zo royaal mogelijk te maken heeft deze de ingang aan bakboord. Naast een ruim vrijstaand bed en veel kastruimte, heeft de eigenaarshut ook zijn eigen badkamer met toilet, wasbak en een gescheiden doucheruimte.

Belangrijkste technische gegevens:
Afmetingen (lxbxd) : 12,00 x 4,00 x 0,98 m.
Gewicht : 9.000 kg.
Kruiphoogte : 3,25 m.
Bouwmateriaal : polyester
Motorisering : Volvo Penta D4 225 pk.
Rompvorm : knikspant
Ontwerp : Andrew Wolstenholme
Prijs : € 294.000,-
Website : www.westwoodmarine.nl

Alle typen hebben een tunnel ter hoogte van de schroefas waardoor ze met een standaard motorisering een snelheid kunnen halen van 15 knopen. Beide schepen zijn standaard met kersen ingetimmerd waarbij het hout met lichte panelen is afgewisseld. Overigens zijn andere houtsoorten mogelijk. Ook zijn alle werkbladen van Hi-Macs en ook een extra hoge reling is standaard.

Informatie : Jachtbemiddeling Leijstra, Syl 12, 8493 LL, Terherne.
Telefoon : 0566 – 68 92 79
Internet : www.jachtbemiddelingleijstra.nl
E-mail : info@jachtbemiddelingleijstra.nl

terug