Lancering maandelijkse Particuliere Bootveiling & Woonbootveiling

Register Veilinghoudersbedrijf Schepen & Pleziervaartuigen
Bootveiling is gespecialiseerd in de organisatie van online veilingen (200 per jaar) voor pleziervaartuigen, woonarken en schepen. Opdrachtgevers zijn met name curatoren, jachtmakelaardijen, pandhoudsters, overheidsinstanties, notarissen en banken.

Bootveiling start 2011 met de lancering van een maandelijkse Particuliere Bootveiling en Woonbootveiling. Aangezien gemiddeld 91 % (2009 – 2010) van de boten binnen één tot vier weken ook daadwerkelijk wordt verkocht heeft Bootveiling besloten om het veilingplatform voor een nog groter publiek toegankelijk te maken. Het Bootveiling platform is geschikt om elke boot, op een realistische wijze, binnen een zeer korte tijd om te zetten in geld.

Particuliere Bootveiling
De veilingperiode bedraagt, afhankelijk van het moment van aanmelding, gemiddeld één tot vier weken. Boten worden direct onder de aandacht gebracht van duizenden geregistreerde bieders. Na de kijkdag – op de huidige ligplaats van de boot in veiling – volgt elke 15e van de maand de sluiting van deze online veilingen (vanaf 20:00 uur). Elk bod is onherroepelijk en onvoorwaardelijk.
De opdrachtgever is te allen tijde de eindbeslisser of een boot wel of niet aan de hoogste bieder wordt verkocht. De veilingkosten worden door de koper betaald, de verkoper betaalt dan ook geen courtage. De financiële afwikkeling geschiedt via de afgeschermde derdengelden rekening Bootveiling. Elke boot wordt verkocht in de staat waarin deze op het moment van gunning verkeert ("as is where is").

Woonbootveiling
Een samenwerkingsverband van Duursma & Versluijs en Bootveiling. Duursma & Versluijs is gespecialiseerd en breed georiënteerd op het gebied van aankoopexpertises en taxaties van woonschepen en woonarken.
Woonbootveiling biedt verkopers van woonschepen en woonarken vrijwillige online veilingen volgens hetzelfde principe mits een recent taxatie- of inspectierapport beschikbaar is.

Onherroepelijke en onvoorwaardelijke biedingen
Een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderkantoor is verantwoordelijk voor het ambtelijk toezicht op de online veilingen van Bootveiling. De gerechtsdeurwaarder constateert of de veilingprocedure volgens de regels verloopt en maakt van elke online veiling een proces-verbaal op. De bieder die aan het einde van de biedingsperiode de hoogste bieding heeft gedaan is verplicht het vaartuig te kopen, tenzij de opdrachtgever het hoogste bod niet gunt.

 

terug