Yamaha WaveRunner-serie in 2011 uitgebreid met super krachtige VXS® en VXR®

In 1986 introduceerde Yamaha de eerste WaveRunner. Vijfentwintig jaar later staat de immens populaire WaveRunner-serie niet alleen synoniem voor sportiviteit en plezier, maar ook voor gunstig brandstofverbruik en duurzaamheid. De fonkelnieuwe WaveRunner VXS® en WaveRunner VXR® onderstrepen dit beeld overduidelijk.

Het uitgebreide WaveRunner-gamma is ongekend veelzijdig. Of het nu gaat om verhuurdoeleinden, familieplezier, professioneel gebruik of pure topsport; voor iedere doelgroep heeft Yamaha wel één of meerdere modellen beschikbaar. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Met de komst van de nieuwe WaveRunner VXS® en WaveRunner VXR® wordt de sportieve gebruiker extra op zijn wenken bediend. Beide modellen onderscheiden zich door een uitgebalanceerde combinatie van een ultralichte rompconstructie dankzij toepassing van NanoXcel® technologie en een ongekende dosis motorvermogen. Het resultaat hiervan is verbluffende accelaratie en fenomenale vaareigenschappen.

Met de introductie van de WaveRunners VXS® en VXR® is feitelijk sprake van een compleet nieuw WaveRunner-concept. Het is namelijk de eerste keer dat Yamaha de eerdergenoemde NanoXcel® technologie toepast in combinatie met een krachtige, 1.1812 cc metende DOHC 16-kleps krachtbron. Deze watergekoelde motor reageert extreem snel op het gas en levert over het volledige toerenbereik maximaal vermogen. De semi-multi V-spant romp zorgt hierbij voor neutrale vaareigenschappen en maximaal comfort, terwijl de ronde kiel borg staat voor strak bochtenwerk. Bijkomend voordeel van de NanoXcel® technologie is dat de structuur van het materiaal aanzienlijk fijner is. Dit resulteert in een zeer glad oppervlak en zorgt voor minimale wrijvingsweerstand.

‘Hot rod’ stijl
In het water tonen de VXS® en VXR® imposant en tegelijkertijd gestroomlijnd. Dit is mede te danken aan de slimme toepassing van een uit de automotive-wereld geleend ontwerpdetail: de ‘fast back’. Dit uit zich in een hamonieuze, hellende overgang tussen de zitting en het rompplatform. Een ander bijzonder ontwerpdetail is de speciaal vormgeven luchtinlaat aan de voorzijde; deze doet sterk denken aan de in Amerika zo populaire en zwaar getunede ‘hot rod’ auto’s. Overigens gaat het in dit geval niet alleen om de looks; de luchtinlaat is speciaal ontwikkeld om de krachtige motor onder alle omstandigheden van optimale koeling te kunnen voorzien.

Zoals gebruikelijk besteedde Yamaha bij de ontwikkeling van de nieuwe WaveRunners veel aandacht aan detail. Het resultaat is terug te vinden in een hoge afwerkingsgraad en de toepassing van comfort- en veiligheid verhogende materialen. Zo zijn de anti-slipmatten vervaardigd van Hydro-Turf®, welk materiaal favoriet is bij topsporters. Dit neemt niet weg dat de VXS® en VXR® ook de recreatieve gebruiker tot de verbeelding zal spreken. Beide modellen zijn uitgerust met een getrapte, ergonomische zitting die ook bij langere en zwaardere tochten zitcomfort garandeert. Ook het ontwerp van het platform zorgt voor gemakkelijke opstap, ook bij herhaling!

De WaveRunner VXS® en WaveRunner VXR® zijn standaard uitgerust met een praktisch handschoenenkastje (in de VXR® met geïntegreerde bekerhouders), opbergmogelijkheid in de boeg en onder de zitting een opbergruimte met een inhoud van maar liefst 57 liter. Uiteraard zijn de nieuwe modellen voorzien van een uitgebreid dashboard en, minstens zo belangrijk, de motor kent uiteraard een achteruitfunctie. De VXR® is afgewerkt met een fraaie metallic lak.

Uitrusting Yamaha VXS®
• 4-takt, 4-cilinder, 1.812 cc, brandstofinjectie
• Bergruimte in boeg
• Handschoenenkastje
• Multifunctioneel instrumentenpaneel
• Achteruit
• Verlengd platform
• 1 tot 3 passagiers
• Hydro-Turf® matten
• Capaciteit brandstoftank 60 liter
• Netto gewicht 327 kg
• Bergruimte 57 liter

Uitrusting Yamaha VXR®
• 4-takt, 4-cilinder, 1.812 cc, brandstofinjectie
• Bergruimte in boeg
• Handschoenenkastje
• Multifunctioneel instrumentenpaneel
• Achteruit
• Verlengd platform
• 1 tot 3 passagiers
• Hydro-Turf® matten
• Capaciteit brandstoftank 60 liter
• Netto gewicht 327 kg
• Bergruimte 57 liter
• Getrapte zitting (tweekleurig)
• Opstaphulpje
• Dubbele bekerhouder in handschoenenkastje
• Metallic lak

terug