Wajer & Wajer introduceert: de Wajer Osprey 34

Wajer & Wajer is sinds 1992 een bijzonder vooruitstrevende jachtbouwer. De werf in het Friese Heeg maakte naam met drie markante modellen: de Kapiteinssloep, de Zeelander en de Wajer Osprey 37. Elk model kenmerkt zich door elegant design, onberispelijke vaareigenschappen en duurzaamheid: Made in Holland. Medio 2011 debuteert een fascinerend vierde model: de Wajer Osprey 34.

De Wajer Osprey 34 is de perfecte aanvulling tussen de Kapiteinssloep van 8 meter en de Wajer Osprey 37. De Wajer Osprey 34 kenmerkt zich – net als de 37 – door bijzonder elegant design en is daarmee een tijdloos en vooruitstrevend schip dat door haar innovatieve techniek jarenlang gewaardeerd zal blijven. Op deze manier speelt Wajer & Wajer in op de vraag naar een ‘herkenbare Wajer' tussen de sloep en de jachten in het programma.

Geen gelijke
In zijn segment kent de Wajer Osprey 34 zijn gelijke niet. Er is in de Wajer Osprey 34 veel aandacht voor innovatie. Dit kenmerkt zich in ongekende vaareigenschappen, vooruitstrevende techniek en motorisering en een zeer geavanceerde bouwwijze.

Een voorbeeld van de zinvolle innovatie is het 150° draaibare zwemplateau opgenomen in het achterschip dat de toegankelijkheid en de gebruiksmogelijkheden enorm vergroot. Belangrijke ontwerpeisen zijn beschermd varen in de cockpit en de kenmerkende gezellige zit in het voorschip met drie stuurstoelen. Ook is er bijzonder veel aandacht gegeven aan het zitcomfort in zowel het voor- als achterschip.

Door goed te luisteren naar klanten van de werf en de markt is er een zorgvuldige afweging gemaakt tussen mooie houten details en onderhoudsaspecten. Zo is de kenmerkende houten lijst op de raampartij van de Wajer Osprey 37 ook terug te vinden op de 34 maar tevens is er een nieuw detail toegevoegd. Rondom het kajuitdak en de kuiplijst is er een bijzonder vormgegeven afwerking opgenomen. Verdere afwerking zal in het oog springen door de combinatie van nieuwe materialen, de juiste kleuren en eigentijdse vormgeving.

Hoogstaande techniek en motorisering
In de Wajer Osprey 34 zijn de 5- en 6-cilinder TDI-motoren ingebouwd van Volkswagen. Deze uiterst stille en zuinige motoren zijn ook in de laatste modellen van Audi en Porsche toegepast. Deze twee motorvarianten beschikken over respectievelijk 165 en 265 pk en hebben de meest optimale gewicht/vermogensverhouding in de markt.
Op verzoek is zelfs een hybride-aandrijving leverbaar, zodat in havens of natuurgebieden geheel elektrisch kan worden gevaren.

Het schip wordt leverbaar in een variant met enkele of dubbele motorisering. De aandrijving wordt gerealiseerd door een rvs schroefas met hoog rendementsschroef waarbij de manoeuvreerbaarheid nog vergroot kan worden met een geruisloos boeg- en hekwaterjetsysteem.

Vripack Naval Architecture
De Wajer Osprey 34 is ontworpen in een creatief proces dat al in 2008 is gestart. In samenwerking met Vripack, Van Oossanen & Associates, Volkswagen Marine en Wajer & Wajer is er bijzonder veel aandacht gegeven aan het gedrag van het schip in golfslag. Het beruchte ‘slamming' (slaan op de golven) behoort hierdoor tot de verleden tijd. Ook de Sprayrails is nadrukkelijk aanwezig op de romp van de 34 zonder dat deze de vaareigenschappen verstoren en waardoor droog vaargedrag in alle omstandigheden is gegarandeerd. In de enkel gemotoriseerde variant van de 34 is er een kleine kielbalk opgenomen die de koersvastheid van het schip vergroot.

Bediening
De stuurman neemt met zijn gezelschap plaats in een cockpit. Alle bedieningselementen zijn fraai en uiterst overzichtelijk geplaatst. Eenvoud en duidelijkheid staan in de bediening van het schip centraal! Het aluminium dashboard is op een even luxe als ergonomisch verantwoorde wijze vormgegeven. Alle componenten zijn zorgvuldig geplaatst en binnen handbereik. Eén nieuw LED scherm van Simrad voorziet in alle informatie.

Wajer Jachtbouw in Heeg
De Wajer Osprey 34 zal gebouwd worden op de werf van Wajer Jachtbouw in Heeg. Gewerkt wordt met 3 mallen – romp, dek en interieur met techniek – voor de meest efficiënte en milieuvriendelijke productiewijze waarbij volledig onder vacuüm wordt geïnjecteerd.

Het resultaat: oer-Hollands vakmanschap dat zich vertaalt in een ultiem motorjacht van ongeëvenaarde klasse voor de Nederlandse wateren. De Wajer Osprey 34 wordt medio 2011 geïntroduceerd en bevindt zich in de prijsklasse vanaf € 361.900,- inclusief btw.

terug