Storm 72: Six Appeal

De begin dit jaar voor het eerst aan het publiek getoonde artist impression van de Storm maakte door haar grensverleggend ontwerp onmiddellijk indruk. De ontwikkeling van dit opzienbarende Nederlandse aluminium jacht is nu in een volgende fase beland. Alle
feedback van potentieel geïnteresseerde kopers en ter zake kundige relaties is inmiddels in het basisontwerp verwerkt. Het resultaat is een 22-meter jacht, dat door haar uitzonderlijk gespierde, maar elegante uitstraling bij een breed publiek emoties losmaakt.

De Storm 72 is een jacht met "Six Appeal": heel veel ruimte en leefcomfort voor 6 personen. Het onderwaterschip met de hypermoderne aandrijftechniek maken van de Storm een snelvarend A-klasse jacht (max. 24 knopen), met een opmerkelijk gunstig brandstofverbruik en hoog vaarcomfort.

Het ontwerp is in nauwe samenwerking met Frank Laupman van Omega Architects ontstaan. Dit bureau is wereldwijd gekend door haar synergie van architectuur en design. Elk jaar worden minstens vijf door Omega Architecten ontworpen superjachten te water gelaten, allen herkenbaar aan de typische Laupman signatuur: een slanke, gestroomlijnde en cleane look. Onder zijn begeleiding wordt het interieur naar wens van de eigenaars vormgegeven. De enorme ervaring van Frank Laupman en zijn team in het tevreden stellen van de meest veeleisende opdrachtgevers garandeert zo een jacht met een ultieme persoonlijke signatuur.

Het revolutionaire onderwaterschip van de Storm 72 is gebaseerd op de Fast Displacement Hull Form (FDHF), met een 15% tot 20% hogere efficiency bij lage en hoge snelheden. Dit leidt tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik en een groter vaarcomfort. De FDHF is het resultaat van een meer dan 20 jarig traject van ontwerpstudies en tanktesten, uitgevoerd door het hogelijk gerespecteerde Naval Design bureau Van Oossanen & Partners.

terug