Steeler NG 50 genomineerd voor Hiswa Motorboot van het jaar 2011

Begin oktober streden vijf motorboten in Muiden om de titel HISWA Motorboot van het Jaar 2011. Drie van deze door de vakjury geselecteerde boten zijn genomineerd: de Jetten 40.4, de Jeanneau NC 11 en de Steeler NG 50. De winnaar wordt bekendgemaakt op de openingsdag van HISWA Amsterdam Boat Show 2011 op dinsdag 1 maart in Amsterdam RAI.

Steeler NG 50 – Vernieuwend concept
Vooral het vernieuwende concept van deze Steeler wordt door de jury geprezen: "Twee grote schuifdaken zorgen voor een sterke ervaring van het buitenleven aan boord. Binnen van de zon genieten en in de kuip beschut in de schaduw zitten. Het is allemaal mogelijk op deze boot". Ook het comfort en de uitstraling van de boot worden opgemerkt door de jury. "Het is zeer ruimtelijk uitgevoerd met brede doorgangen en deuren. Sturen kan automatisch en gaat perfect."

Jetten 40.4 – Betrouwbaar schip
Deze veertigvoeter werd door de jury omschreven als een betrouwbaar en degelijk schip: "Er kan niks misgaan op deze boot." Ook de bijzondere bouwwijze van dit schip maakte indruk op de jury. Door het gebruik van polyester voor de vervaardiging van een aantal onderdelen van de opbouw en de kajuit, is de productietijd van dit schip slechts drie maanden. De prijs van deze boot is dan ook vrij laag en nieuwe modellen kunnen snel worden opgeleverd. Het polyester maakte het bovendien mogelijk de mooie vormen van deze boot te realiseren.

Jeanneau NC 11 – Sterke vaareigenschappen
"De vaareigenschappen van deze boot zijn 100% goed", aldus de jury. "Ook op volle snelheid vaart de Jeanneau uitstekend, waarbij bovendien weinig geluid wordt geproduceerd." Maar ook het vernieuwende interieur viel zeer in de smaak bij de jury. Naast een luxe uitstraling, bevat het interieur slimme details en is het er zeer comfortabel vertoeven. De jury noemde de boot ‘uiterst leefbaar' voor een snelvarende boot.

Zeer uiteenlopende boten
De geselecteerde boten waren zeer uiteenlopend; van een snelvarende sloep en een opvallende cruiser, tot supersnelle luxe jachten. De Intender 770 en Rangeboat 39 Hybrid werden net niet genomineerd. "Deze schepen werden echter niet voor niets uitgenodigd voor de testdag", aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen van Azure Naval Architects. "De comfortabele Intender viel op doordat met deze sloep naast ontspannen over de Vecht varen, net zo gemakkelijk met hoge snelheid over het IJsselmeer kan worden gegaan." De robuuste Rangeboat maakte vooral indruk op de jury door het ontwerp met de lange en slanke rompvorm.

Innovatie belangrijkste peiler
De jury, bestaande uit redacteuren van de toonaangevende Nederlandse & Belgische watersportmedia, selecteerde vijf boten om aan een test te onderwerpen. De boten werden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waarbij een innovatief karakter het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding.

Genomineerde boten te zien op HISWA 2011
De genomineerde boten hebben met de nominatie ook een gratis ligplaats op de HISWA Amsterdam Boat Show 2011 in de wacht gesleept. De beurs vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart in Amsterdam RAI. Meer informatie over de HISWA Motorboot van het Jaar 2011 en de watersportbeurs is te vinden op www.hiswarai.nl.

terug