Ronstan lanceert “Core” blokken

Ronstan Core blokken zijn vernuftig ontwikkeld met een “2-stage” lagering systeem. Dit systeem zorgt voor extreem weinig weerstand in het blok.

Door de unieke combinatie van kogellagers en een hoog-gepolijst glijlager, vangt het low-friction glijlager de hogere krachten op met ondersteuning van de kogellagers. Hierdoor heeft het Ronstan Core blok de minste weerstand met vergelijkbare blokken in de markt
Van de aluminium wangen is zo veel mogelijk materiaal weggelaten om het gewicht laag te houden. Tezamen met de degelijke RVS sluiting is dit een zeer solide blok met minimale weerstand.

De RVS sluiting is draaibaar en te blokkeren met een imbus boutje. De schijven zijn van acetal maar zijn ook leverbaar in aluminium staaldraad schijven. Doordat de hondsvot uitschroefbaar is kunnen voorgesplitste lijnen eenvoudig aan de hondsvot gemonteerd worden.
Het gat in de as kan tevens als hondsvot worden gebruikt.

De Core serie is een logische uitbreiding van de extreem lichte Orbit blokken welke 2 jaar geleden zijn gelanceerd. Ronstan biedt een volledig assortiment van simpel glijlager tot high-tech gelagerde blokken. De Ronstan Core blokken zijn te zien op de Mets, waar deze zijn genomineerd voor de DAME award.

Meer informatie is te vinden bij importeur More Marine.

terug