Op sneeuwscooter safari met winterservicebeurt van Yamaha Motor Nederland

Eigenaren van een Yamaha buitenboordmotor of Yamaha WaveRunner doen er goed aan zo snel mogelijk een winterservicebeurt bij hun Yamaha-dealer te boeken. Want tussen 1 november en 31 januari is er een uitzinnige sneeuwscootersafari in Scandinavië te winnen.

Het vaarseizoen zit er voor veel bootbezitters al weer op. Geen reden tot klagen, want de afgelopen zomer schonk ons veel zonnige perioden waarvan volop gebruik werd gemaakt. Bovendien bewezen duizenden buitenboordmotoren goede diensten tijdens buitenlandse vakanties. Over het algemeen heeft de consument blind vertrouwen in de Yamaha-buitenboordmotor of WaveRunner. Niet zelden worden servicebeurten overgeslagen "omdat ‘ie nog prima start en loopt". Maar zelfs de meest betrouwbare Yamaha krachtbronnen kunnen niet zonder professionele verzorging om jaar-in-jaar-uit optimale prestaties te kunnen blijven leveren.

De winterperiode leent zich bij uitstek voor het laten uitvoeren van een uitgebreide winterservicebeurt. Het woord ‘laten' is hier beslist op zijn plaats, want de nieuwste generaties (buitenboord)motoren hebben niet genoeg aan alleen een set nieuwe bougies of een paar liter versie olie. Alleen de officiële Yamaha-dealer beschikt over de benodigde diagnoseapparatuur om eventuele storingen snel te kunnen lokaliseren en te verhelpen. Bovendien heeft hij tijdens de wintermaanden alle tijd om de klus volgens de laatste fabrieksrichtlijnen te klaren.

Toch leert de praktijk dat eigenaren van een buitenboordmotor of Yamaha WaveRunner geneigd zijn om de winterbeurt uit te stellen. Vervolgens loopt het na de eerste zonnestralen in het voorjaar storm bij de dealer, als gevolg waarvan het soms nog weken duurt voordat de servicebeurt daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Het is dus slim om deze file voor te blijven. Maar niet alleen dat, want met de speciale winterservicebeurt van Yamaha Motor Nederland maakt u ook nog eens kans op het winnen van een uitzinnige sneeuwscooter safari in Scandinavië.
De gelukkige winnaar van de sneeuwscooter safari maakt gedurende maar liefst vier dagen kennis met de mooiste, ongerepte arctische landschappen. Het uitdagende traject wordt afgelegd met een zwaar gemotoriseerde Yamaha-sneeuwscooter, uiteraard onder supervisie van deskundige instructeurs. Logischerwijze is naast een minimum leeftijd van 18 jaar het bezit van rijbewijs B een voorwaarde om mee te mogen doen. De sneeuwscooter safari vindt plaats in de maand maart van volgend jaar.

Deelname is simpel: nadat de winterservicebeurt bij een officiële Yamaha-dealer is uitgevoerd ontvangt de eigenaar van de betreffende Yamaha-buitenboordmotor of Yamaha WaveRunner van de dealer een voucher met hierop een unieke code. Deze unieke code dient op de speciale competitie-website ingevoerd te worden en klaar is Kees. De actie loopt tot en met 31 januari 2011.

In de week van 31 januari t/m 4 februari ontfermt een onafhankelijke jury zich over de inzendingen. De prijswinnaar wordt uiterlijk 16 februari 2011 door middel van telefoon of e-mail op de hoogte gesteld. De winteractie is een initiatief van Yamaha Motor Europe en bestrijkt alle Europese landen. Per land zal één winnaar worden aangewezen die vervolgens samen met alle andere Europese prijswinnaars aan het arctische avontuur zal deelnemen.

Meer informatie is te vinden op www.yamaha-marine.nl/winterservice.

terug