Mercury MerCruiser introduceert de nieuwe krachtige Big Block

Mercury MerCruiser is gestart met de productie van de nieuwe big-block zonder katalysator. Deze nieuwe generatie MerCruiser marine motoren, wordt exclusief in Europa aangeboden. Deze 8.2 liter krachtbron levert meer vermogen dan zijn 8.1-liter voorganger en heeft bovendien een verbeterd koppel in het midden toerengebied gecombineerd met een uiterst efficiënt brandstofmanagement.
De ingenieurs van Mercury hebben beroep gedaan op de expertise van Mercury Racing om deze nieuwe motor te ontwikkelen. Deze nieuwegeneratie big block motoren met natuurlijke aanzuiging, maken gebruik van high-performance, aluminium cilinderkoppen die zorgen voor het verhoogde koppel en vermogen.

De 8.2 MAG is goed voor 380 pk, terwijl de H.O. versie 430 pk levert.
De toegankelijkheid van de servicepunten en diverse aansluitingen is aanzienlijk verbeterd om tegemoet te komen aan de wensen van de service dealers en de bootbouwers.

Kenmerken:
• Meer vermogen
• Verbeterd koppel in het midden toerengebied
• Uiterst laag olieverbruik door het gebruik van hoogwaardige zuigers en afdichtingen
• Vanaf 87 octane brandstof
• Hoger laadvermogen bij laag toerental (+ 15 Amps)
• Makkelijker te installatie door een vereenvoudiging van de aansluitingen
• Betere herkenbaarheid en een betere bereikbaarheid van de service punten
• Geluids- en trillingsarm
• Gesloten koelsysteem standaard 

• Uitgerust met het exclusieve Mercury, pneumatische buitenwater drainage systeem
• MerCruiser fabrieksgarantie en service

De 8.2 MAG MerCruiser is verkrijgbaar in sterndrive en binnenboord configuratie, met een Basis of High Ouput versie. De nieuwe modellen zijn volledig compatibel met het merendeel van de bestaande MerCruiser opties, inclusief Axius, SmartCraft, SeaCore en zowel Digital Throttle and Shift (DTS) als Mechanical Throttle and Shift op de basis sterndrive modellen en DTS op de HO en binnenboordmodellen. Bovendien beschikt deze motor over een motor Guardian System dat onherstelbare schade helpt te voorkomen bij onvoorziene omstandigheden.

terug