De Kerstdagen aan boord van de nieuwe “Mulder 76 Wheelhouse”

Motorjachten in Nederland worden doorgaans alleen gebruikt tijdens de zomermaanden. Echter, de meeste eigenaren van een Mulder kennen geen specifiek “vaarseizoen”. Het gemiddelde Mulder jacht wordt namelijk het gehele jaar door gebruikt, ook tijdens de koude wintermaanden. En daar horen natuurlijk ook de kerstdagen bij met bijpassende decoratie. Aan boord van de recent opgeleverde “Mulder 76 Wheelhouse” is het dan ook al volop kerstsfeer.

De nieuwe Mulder 76 Wheelhouse is een mooi gelijnd stalen rondspant motorjacht met aluminium opbouw. Het jacht heeft een groot stuurhuis met een deels overdekt achterdek. De interieur lay-out is verrassend en doordacht. Met name de open verbinding tussen het stuurhuis en de lager gelegen salon geven een zeer ruimtelijke werking.

Het stuurhuis van het jacht bestaat uit een grote zithoek met tafel, luxe TV meubel met ingebouwde ijskast en spoelunit. Verder een stuurstand die prima uitkijkt over de boeg van het schip, maar ook over de salon die 1 niveau lager ligt. Via de trap naast de stuurstand kom je in de keuken. De keuken is voorzien van een granieten aanrechtblad met inductie kookplaat, afzuigsysteem, vaatwasmachine, spoelbakken, grote koel- en vrieskast en diverse kastruimtes. Verder is er een kleine bar met twee barkrukken.

De salon is ingericht met een grote bank, salon tafel en leren fauteuils. Ook is er een speciale kast met een ingebouwde plasma TV, die automatisch omhoog en omlaag gaat. In de boeg van het jacht zijn twee tweepersoons gasten hutten met een badkamer. De eigenaarshut met ruime badkamer is achterin het jacht gesitueerd. Tevens is er in het achterschip een extra ruimte voor de wasmachine, droger en linnengoed. Het gehele interieur is uitgevoerd in Mahoniehout met panelen.

De toegang tot de motorkamer is in het voorschip. De motorkamer is zeer overzichtelijk en degelijk afgewerkt. De achterzijde van het jacht kan hydraulisch worden geopend. Hierachter is er een bergruimte voor een 12 voet tender welke door middel van een hydraulische kraan te water gelaten kan worden.

Deze nieuwe “Mulder 76 Wheelhouse” heeft momenteel een ligplaats in het zuiden van Nederland, waar de eigenaar de winter aan boord door zal brengen.

terug