Brandaris Q52 Winnaar van een ShowBoats Design Awards 2010

Het is een fantastische start van de Fort Lauderdale Boat Show 2010 wanneer 500 gasten op het landgoed van Donald Trump getuigen zijn van het feit dat de door Vripack ontworpen Brandaris Q52 de Sports Tender ShowBoats Design Award in de wacht sleept. Deze elegante soepel bestuurbare boot ontworpen voor de Nederlandse bouwer 't Wije, die op het podium extatisch ronddraaide om de presentator en actrice Janice Hamilton, won deze prijs omdat zij de meest innovatieve doch elegante Sports Tender was.

Omdat dit de eerste en enige international Design Award voor kleine schepen is, was de concurrentie enorm. Maar liefst acht geweldige Sports Tenders hadden zich genomineerd in deze categorie. De Brandaris Q52 werd door de jury beschouwd als de best in haar type de door Zeus POD aangedreven planerende romp in combinatie met haar moderne ruimtelijke interieur waar met gemak vier personen comfortabel in kunnen verblijven. Daarnaast beschikt de Brandaris Q52 over een ruim Estec deck van maasliefst drie kwart de totale oppervlakte. Naast het ruime deck is de Brandaris Q52 uitgerust met comfort van hoog niveau met exclusieve kenmerken al een jacuzzi die automatisch omhoog komt. Al deze opties bewezen een winnende combinatie te zijn.

"Het geeft de ultieme voldoening dat we niet alleen een goede maar een uitmuntende boot hebben gebouwd en ik ben enorm trots op deze prestatie," zegt Arthur Oskamp algemeen directeur van 't Wije, "Dit smaakt net zo zoet als de champagne die na afloop aan onze tafel geserveerd werd".

Marnix J. Hoekstra, van ontwerp en constructie bureau Vripack, "Het is ronduit inspireren voor ons team om in deze roerige tijden een internationale erkenning voor de design en engineering van onze Small Craft te mogen ontvangen. Wij voelen ons enorm vereerd en tegelijkertijd gemotiveerd en enthousiast om door te gaan met ons innovatieve benadering, welke wij zien als de enige weg uit de economische crisis."

Er is veel aandacht besteed aan de moderne lijnen van de Brandaris Q52. Met haar klassieke rondingen onderscheid ze zich als een zwaan tussen de andere vogels. De verschijning, uitstraling, luxe en detail brengen dit Vripack ontwerp tot een hoger niveau met exclusiviteit als garantie. Haar lay-out en ontwerp zijn heel geschikt om de Middellandse Zee mee te bevaren of mooie baaien en havens te ontdekken van de Bahamas tot aan Dubai. Zij is de perfecte combinatie tussen het genieten van het buitenleven én om lang aan boord te kunnen verblijven. Relaxed of sportief varen behoort allemaal tot de mogelijkheden in deze ‘Gran Turismo', ook wel de Bentley onder de boten genoemd vanwege haar exclusiviteit, kwaliteit en comfort.

terug