27 November Open Dag Roy Heiner Academy

Op zaterdag 27 november aanstaande houdt de Roy Heiner Academy Open Dag voor belangstellende jongeren en hun ouders/verzorgers. De Open Dag wordt gehouden in Paviljoen Lucht aan de Bataviahaven in Lelystad. Van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen hier welkom die meer informatie wil over de verschillende MBO en HBO opleidingen en het studeren aan de Roy Heiner Academy.

De Roy Heiner Academy is een unieke onderwijsinstelling waar studenten les krijgen volgens inzichten uit de zeiltopsport. Op de campus aan de Bataviahaven volgen zij een van de vijf mbo- of hbo-opleidingen, gecombineerd met een intensief zeilprogramma. Het gaat om de mbo-opleidingen Handel, Watersportindustrie en Engineering en de hbo-opleidingen Werktuigbouwkunde en Management, Economie en Recht (MER). Medewerkers van het team van Olympisch zeiler Roy Heiner coachen studenten op het water volgens topsportprincipes. Deze inzichten komen terug en worden ook toegepast in het klaslokaal.

Om te gaan studeren aan de Roy Heiner Academy moet een student beschikken over de juiste diploma's en, nog belangrijker, over de juiste instelling. Jongeren die laten zien dat ze gedreven zijn en willen presteren, kunnen op de Academy terecht. Bij de Roy Heiner Academy vind je zowel beginnende zeilers en wedstrijdzeilers. Het gaat hier dan ook nadrukkelijk niet om een zeilschool, maar om een opleidingsinstituut waar je op basis van de zeilsport leert denken en werken via topsportprincipes. Dat houdt in: hard werken, het beste uit jezelf willen halen en goed studeren; het is een 8 tot 8 programma. Studenten werken hard, maar krijgen daar iets moois voor terug: ze kunnen hier trots zijn op zichzelf.

Afgestudeerden met topsportmentaliteit
Afgestudeerden aan de Roy Heiner Academy zijn te herkennen aan hun topsportmentaliteit, het zijn mensen die hun vak benaderen zoals topsporters hun sport benaderen. Ze zijn met goede cijfers geslaagd en beheersen hun vak. Daarnaast onderscheiden ze zich op hun mentaliteit, doorzettingsvermogen en houding. In teams komen ze tot de beste prestaties.

Campus aan Bataviahaven
De eerste opleidingen starten in september 2011. Er is het eerste jaar plek voor 120 studenten in een tijdelijke behuizing bij de Bataviahaven in Lelystad. De zeilvloot ligt voor de deur aan het Markermeer. Rond een brede boulevard komen diverse appartementencomplexen; het eerste staat er al. Begin 2011 start de bouw van het tweede complex waar de Roy Heiner Academy komt en de campus met woningen voor studenten.

terug