Yamaha Motor Nederland B.V. in de aanval tegen bootdiefstal

In samenwerking met TrackJack Europe opent Yamaha Motor Nederland B.V. de aanval tegen het dievengilde met behulp van een portemonneevriendelijk GPS-volgsysteem: TrackJack On the Move. Het systeem is eenvoudig in te bouwen en werkt in tegenstelling tot andere producten zonder kostbaar maandabonnement.

Tegen georganiseerde diefstalbendes is helaas weinig kruid gewassen. Vaak is een vaartuig of buitenboordmotor al enkele uren na diefstal volledig uit het zicht verdwenen. De eigenaar heeft dan slechts het nakijken. Harde cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit tonen echter aan dat 90% van met GPS-volgsystemen uitgeruste motorvoertuigen wordt teruggevonden. En als het op de weg werkt, dan werkt zo'n systeem natuurlijk ook op het water. Daarom biedt Yamaha Motor Nederland B.V. eigenaren van haar maritieme producten voortaan meer zekerheid in de vorm van TrackJack On The Move (OTM).

Met behulp van TrackJack OTM is de locatie in Europa van het vaartuig 24/7 opvraagbaar via een persoonlijk internetaccount of de mobiele telefoon. Een aanvraag kost slechts 1 credit (€ 0,33) per keer. Met dit unieke systeem zit de consument dus niet vast aan een abonnement! TrackJack OTM werkt simpel. Het systeem bestaat uit een minuscuul, gemakkelijk te verbergen, kastje dat wordt aangesloten op de boordspanning. Dat is alles. Bij ongewenste verplaatsing van het vaartuig wordt de (instelbare) veiligheidszone overschreden, waarna automatisch melding per SMS en het internetaccount volgt. Het systeem voorziet in een anti-sabotagevoorziening, hetgeen betekent dat eventueel doorknippen van de bedrading onmiddellijk leidt tot een alarmmelding. Een interne accu zorgt ervoor dat de GPS- en GSM-functies gedurende 12 uur intact blijven, zodat het vaartuig ook zonder externe voeding volledig traceerbaar blijft.

TrackJack OTM biedt tal van andere functionaliteiten, waaronder een instelbare snelheidswaarschuwing, automatische tracering, ‘liveTracking'(elke minuut locatie ontvangen) het ophalen van de locatiehistorie, alsmede een zogenaamde ‘meekijkfunctie'. Dit laatste is interessant om bijvoorbeeld thuisblijvers de gelegenheid te bieden het vaartuig tijdens een dagtocht of vakantie via het internet te kunnen volgen. Vanwege het uiterst portemonneevriendelijke karakter heeft Yamaha Motor Nederland B.V. bewust gekozen voor de van TrackJack OTM-variant met een prijs van slechts € 179,- incl. BTW. Uw Yamaha-dealer kan uiteraard voor een deskundige inbouw zorgdragen.

Met een GPS-volgsysteem blijft het kostbare bezit altijd in zicht. In geval van diefstal kan de eigenaar de opsporingsinstantie een inlogcode verstrekken met behulp waarvan het gestolen vaartuig online kan worden gevolgd en adequaat ingrijpen te allen tijde mogelijk is. Naast de particuliere gebruiker kunnen ook dealers en bootverhuurbedrijven hun voordeel doen met TrackJack OTM, want dankzij dit systeem is de kans op het terugvinden van een vaartuig na diefstal zeer groot!

terug