Wavestream aanbevolen volgens de Europese richtlijnen Pleziervaartuigen

Wave International is verheugd met de aankondiging dat de serie van Wavestream bilgefilters officieel zijn aanbevolen voor gebruik in alle volgens de RCD richtlijnen (Richtlijnen Pleziervaartuigen) gebouwde schepen. Wavestream is een filtersysteem welke olie uit het bilgewater verwijdert waardoor slechts helder water overboord gepompt wordt. Wavestream wordt in Nederland verdeeld door de firma Technautic.

De prestigieuze erkenning volgt zes maanden nadat de beroemde bilgefilters de officiële RCD goedkeuring van het RCD bestuursorgaan – de RSG (Regional Sectotal Group) – hebben mogen ontvangen.

Wavestream bilgefilters zijn uitermate geschikt om op een rendabele en milieuvriendelijke manier, voor recreatieve en commerciële booteigenaren, te verhinderen dat olieachtig bilgewater overboord gepompt wordt. De Wavestream filters beschermen het milieu tegen het effect van olie- en dieselvervuiling. Een ieder die olieachtig water uit de bilge overboord pompt is in strijd met de RCD regelgeving in geheel Europa. Zelfs kleine hoeveelheden welke in het water geloosd worden, kunnen leiden tot zware boetes voor booteigenaren.

Wavestream ontving in 2001 een Lloyd´s type goedkeuring voor de gehele lijn van recreatieve en commerciële marine producten. Deze goedkeuring werd in 2005 opgevolgd door de BSS (Boat Safety Scheme), een specificatie van vervuilingbescherming. De Wavestream bilgefilters zijn geschikt voor een filtering van 5ppm – parts per million. Door de nieuwe RCD en RFU goedkeuringen wordt het Wavestream filter een essentieel product voor alle booteigenaren.

Het compacte Wavestream filter kan eenvoudig tussen de bilgepomp en de huiddoorvoering geplaatst worden. Het verwijdert alle sporen van olie of vervuiling van het weggepompte bilgewater. Verkrijgbaar in diverse afmetingen met verwisselbare filterelementen, wordt de door Lloyds goedgekeurde Wavestream serie vaak toegepast op diverse schepen – recreatieve, kleine en grote commerciële – als een oplossing voor het schoonmaken van bilgewater.

terug