Sloepentocht met verstandelijk gehandicapten

Een groep van dertig verstandelijk beperkte mensen beleefde zaterdag een heerlijk uitje: een zonovergoten sloepentocht op de
Reeuwijkse Plassen.

Het vaarspektakel en de daarop aansluitende lunch werden hen aangeboden door DNA Adviesgroep, het in Rotterdam gevestigde verzekeringsbedrijf van Bergambachtenaar Rob de Nijs. Van deze onderneming en Stichting Met Elkaar Voor Elkaar was een grote groep vrijwilligers aanwezig om de ‘G-bemanning' een geweldige dag te bezorgen. Dat lukte uitstekend, zo mocht worden vastgesteld. Ook de politie, een duikteam van de Rotterdamse brandweer en een aantal sloepeigenaren waren van de partij. Na de ontvangst in Het Wapen van Reeuwijk werd koers gezet naar de sloepen en begon een anderhalf uur durende vaartocht. Daarna schoof het gezelschap aan voor een uitgebreide lunch en ontvingen alle deelnemers onder luid gejuich een ‘sloepentocht-certificaat' uit handen van DNA-medewerker Bianca Schram, een van de drijvende krachten achter de bijzondere dag. Directeur Rob de Nijs was al even enthousiast over het evenement. "We wilden als bedrijf graag iets speciaals doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij kozen we voor de kleinschalige stichting Met Elkaar Voor Elkaar uit Lekkerkerk. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. De samenwerking verliep uiterst soepel en prettig. Niet alleen de deelnemers aan deze sloepentocht hebben een fijne dag beleefd, ook alle andere betrokkenen genoten met volle teugen. Fijn dat je op zo'n manier met elkaar kunt optrekken. Het zou dan ook zo maar kunnen gebeuren dat we deze dag nog eens gaan herhalen!"

terug