Sabacaulk en SABA Teak Cleaner samen op METS 2010

Van 16 t/m 18 november 2010 toont SABA haar complete concept voor het afdichten en onderhouden van teakhouten scheepsdekken tijdens METS 2010 in de Amsterdam RAI. Sabacaulk en SABA Teak Cleaner vormen samen een totaalpakket, waarvan niet alleen de professionele jacht- en scheepsbouwer, maar ook de jacht- en scheepseigenaar profiteert. Sabacaulk is een deknadenrubber waarmee het teakdek fraai en duurzaam afgedicht kan worden. SABA Teak Cleaner garandeert verantwoord onderhoud van het dek en de voegen.

MS Polymeer technologie
MS Polymeer kitten bieden veel voordelen ten opzichte van de veelgebruikte polyurethanen in de markt. Zo is de kit vriendelijk(er) voor mens en milieu omdat het vrij is van isocyanaten en oplosmiddelen. In veel gevallen is een (agressieve) oplosmiddelhoudende primer bovendien niet nodig om de ondergronden voor te behandelen, omdat MS polymeer producten van nature al een uitstekende hechting hebben op een breed spectrum aan materialen.

Tijd- en kosten besparen
Sabacaulk is een kit voor het afdichten van het teakdek. Het voordeel van dit product is de lage viscositeit, wat in de praktijk betekent dat de kit automatisch uitvloeit. Diepe voegen en kieren worden snel en eenvoudig watervast afgedicht. Door deze producteigenschap hoeft de kit in veel gevallen niet meer nagewerkt te worden en dat scheelt tijd en geld. Bij het uithardingsproces van Sabacaulk komen bovendien geen gassen vrij, waardoor luchtblazen in het dekrubber voorkomen worden. Daarnaast is het product minder gevoelig is voor vocht. Een glad en strak eindresultaat is hiermee gegarandeerd. Sabacaulk is door deze combinatie van eigenschappen bij uitstek geschikt voor het (seriematig) afdichten van (teak)houten scheepsdekken.

Aanvullende cleaner
Het schoonmaken van een teakdek met kitnaden vraagt veel zorg. Het hout en de kitnaad zijn vaak niet opgewassen tegen chemische reinigingsmiddelen, (teak)oliën of gewone zeep. Bij het gebruik van dit soort schoonmaakproducten kan blijvende schade aangericht worden aan het dek, het afdichtingsproduct of andere onderdelen. In de praktijk blijkt echter dat dit vaak onvoldoende bekend is en men daardoor kiest voor de verkeerde producten.

Op de stand van SABA op de METS, nr. 01.157, worden Sabacaulk en SABA Teak Cleaner geïntroduceerd aan de internationale scheeps- en jachtbouw. Ter plekke wordt uitleg gegeven over de voordelen van de producten en zijn ‘live' toepassingen te bekijken.

terug