SABA presenteert Sabadeck Fast op METS 2010

Op METS 2010, Amsterdam 16 t/m 18 november a.s., lanceert SABA een nieuwe, ultrasnelle kit voor het (vacuüm) verlijmen van houten en PVC scheepsdekken. De naam van het product is Sabadeck Fast. Bijzonder aan deze kit is dat het gebaseerd is op MS polymeer technologie én bestaat uit twee componenten. Hierdoor ontstaat een mens- en milieuvriendelijk product waarmee eenvoudig, snel en gecontroleerd verlijmd kan worden.

MS polymeer technologie biedt veel voordelen ten opzichte van de veelgebruikte polyurethanen in de markt. Zo is de kit vriendelijk(er) voor mens en milieu omdat er geen isocyanaten en oplosmiddelen in gebruikt worden. In veel gevallen is een (agressieve) oplosmiddelhoudende primer niet nodig om de ondergronden voor te behandelen, omdat MS polymeer producten van nature al een uitstekende hechting hebben op een breed spectrum aan materialen. De tweede component in het product zorgt bovendien voor een ultrasnelle en gecontroleerde polymerisatie (oftewel doorharding) van de kit, waardoor tijd en kosten bespaard worden in het (productie)proces.

Kitten gebaseerd op MS polymeer technologie winnen aan populariteit. Steeds meer jacht- en scheepsbouwers en eigenaren vinden het belangrijk om ‘groene producten' te gebruiken. SABA is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kitten op basis van MS polymeer. Tot voor kort was het lastig om op basis van deze mens- en milieuvriendelijke technologie houten of PVC kunstteak scheepsdekken onder vacuüm te verlijmen. MS polymeer kitten hebben namelijk vocht nodig in het uithardingsproces. Bij het vacuüm verlijmen is dit element echter minimaal aanwezig, waardoor de kit erg langzaam hard wordt en het productieproces stagneert. Sabadeck Fast is het antwoord van SABA op deze problematiek.

terug