Pedro-Boat komt met splinternieuw model

Op dit moment is Pedro bezig met de ontwikkeling van een boot op basis van een nieuw concept. Hierin wordt het comfort dat men thuis geniet, zonder beperkingen op het water gebracht. De naam: Pedro Liberty.

Vrijheid
Liberty staat voor vrijheid. Want dat is wat de jachtbouwer uit Zuidbroek met dit nieuwe concept wil gaan bieden. Vrijheid van varen en wonen waar je maar wilt. De afmetingen, doorvaarthoogte en diepgang zijn zo ontworpen dat er maar weinig vaargebieden zijn, waar men niet terecht kan met de Liberty.

Vaarcomfort
André van der Velde, verantwoordelijk voor product development bij Pedro-Boat, is enthousiast na de eerste vaartests. "De Pedro Liberty heeft de goede vaareigenschappen die men gewend is van een Pedro. De opdracht voor ontwerper Martin Bekebrede was dan ook om samen met ons een onderwaterschip te ontwikkelen dat niet alleen de basis is voor een groot woonoppervlak, maar dat vooral geen concessies doet aan deze goede vaareigenschappen. De eerste praktijktests hebben aangetoond dat de Liberty zich uitstekend laat sturen, zelfs door de onervaren schipper. Dat is dan ook meteen een wezenlijk verschil met soortgelijke bestaande producten in de markt, waar wel gedacht is aan comfort, maar niet aan vaargemak. Standaard ingebouwde hek- en boegschroef zorgen ervoor dat de Liberty zich gemakkelijk laat manoeuvreren."

Gebruiksgemak
In de Liberty zal men geen trappen aantreffen. Alles is ontworpen op 1 niveau. Dat is comfortabel wanneer men verblijft in het woongedeelte van de boot, maar ook wanneer men aan het varen is. Het voor- en achterschip zijn gemakkelijk bereikbaar middels de overdekte gangboorden met hoge en veilige verschansing. Spudpalen zorgen voor extra comfort bij het aanleggen. Met één druk op de knop legt de stuurman de Liberty vast bij de steiger of voor het wachten voor de brug.

De klant kan de gewenste indeling volledig zelf bepalen. En het interieur kan worden ingevuld met meubilair en keukenapparatuur, zoals de gebruiker thuis gewend is. "Het is de bedoeling dat de Pedro Liberty in het voorjaar van 2011 gereed is," zegt Van der Velde.

Meer informatie is te vinden op www.pedro-boat.nl.

Specificaties Pedro Liberty 1250

Lengte: ± 12,50 meter
Breedte: ± 4,50 meter
Doorvaarthoogte: ± 2,50 meter
Diepgang: ± 0,90 meter
Rompvorm: multi-knikspant met doorlopende kiel
Materiaal romp: staal
Materiaal opbouw: composiet sandwichpaneel met extra hoge isolatiewaarde
Snelheid: ± 8 knopen
Motor: verschillende aandrijvingen mogelijk
(diesel-, hydraulische, elektrische of hybride aandrijving)
Vaargebied: geschikt voor binnenwater en kustwater

 

 

terug