Mama-Cocha terug van wereldreis

In september j.l. keerden Pieter en Maria Schell, na ruim 4 jaar en 32.000 mijl met hun Mama-Cocha te hebben gevaren, terug van hun wereldreis.

Pieter en Maria vertrokken in september 2006 met hun Mama-Cocha, een Concord 47, vanuit Breskens. De tocht voerde langs de Portugese kust naar Gran Canaria. In januari 2007 vertrokken zij voor de oversteek naar Martinique, waar zij eerst in Noordelijke en daarna in Zuidelijke richting de Caribische Eilanden bezochten. Vanaf Grenada voeren zij langs de adembenemende tropische eilandjes langs de Venezolaanse kust naar Curaçao om daarna via Columbia naar Panama te varen. Vanaf het Panamakanaal voerde hun tocht naar de Galapagos Eilanden, de Marquesas, de Tuamotu archipel, Tahiti en de Cook Eilanden naar Nieuw Zeeland.

Zij hebben verschillende Indonesische eilanden aangedaan en zeilden vervolgens naar Maleisië. Via Thailand en India werd koers gezet naar de Golf van Aden. Na enige spannende momenten werd veilig en wel de Rode Zee bereikt. Eenmaal door het Suez Kanaal hebben Pieter en Maria nog een aantal bezoeken afgelegd in Griekenland en Italië. Uiteindelijk zijn zij ‘blijven hangen' op de Balearen.
Wonen op de Mama-Cocha bevalt hun prima. Het schip verkeert in een uitstekende staat en in het subtropische klimaat van de Middellandse Zee is het prettig toeven.

De komende winter zullen Pieter en Maria, een overigens uitstekende kokkin, zeilvakanties gaan verzorgen op de Canarische Eilanden. Gasten kunnen meezeilen op de Mama-Cocha in het prachtige zeilgebied rond de Canarische Eilanden en dan tevens genieten van de verhalen van deze wereldomzeilers.

Voor boekingen kunt u terecht bij NautiSail of bellen naar 036-7518696.
Voor meer informatie over de reis kunt u de website van de Mama-Cocha raadplegen.

terug