Frans Heesen opent lokaal bij kick off IVA Nautica

Een IVA-opleiding gericht op de Nautische branche!? Tijdens de kick off van IVA Nautica stonden in Driebergen diverse prachtproducten uit de watersport. Want IVA Driebergen, het tachtigjarige instituut voor de mobiliteitsbranche, start in september een nieuwe keuzerichting van Hogeschool IVA speciaal voor deze branche. IVA Nautica werd officieel geïntroduceerd.

Bij IVA Driebergen is het traditie dat de leslokalen een bekende naam uit de mobiliteitsbranche dragen zoals lokaal Enzo Ferrari en Ferdinand Porsche. Met het oog op de nautische opleiding verbond een kopstuk uit de watersport zijn naam aan een IVAlokaal: Frans Heesen van het jachtbedrijf Heesen Yachts, dat overal ter wereld zijn luxe jachten levert. Heesen is blij met de nieuwe opleiding. "Goed opgeleide jongens en meisjes in onze branche zijn hard nodig," zei hij bij de feestelijke opening van ‘zijn' lokaal. Om automotive en aquamotive nog meer te combineren werden de eerste exemplaren van IVA Wie doet Wat 2010 uitgereikt aan Frans Heesen en Bas van Heertum (BAS Groep). Wie doet Wat is hèt naslagwerk voor de automotive branche. Het bevat het complete overzicht van automotive organisaties in Nederland en de gegevens van vele duizenden oud-IVA-studenten.

De belangrijkste spreker van de dag was Maarten de Bruijn, bekend als ontwerper en mede-oprichter van Spyker Cars. Zijn nieuwste troef is de Silvestris, een stijlvolle ‘cabrio voor op het water'. De Bruijn, het beste voorbeeld van een succesvolle combinatie van automotive en aquamotive, begrijpt de passie van IVA-studenten. "Als jochie stond ik me ook altijd te vergapen aan mooie auto's," zei hij, terwijl hij bij zijn sportboot met enthousiaste studenten sprak. IVA Nautica gaat in 2011 van start.

terug