Diverse nieuwe Princess modellen op ‘Boot Düsseldorf 2011’

Uiteraard is Princess Yachts Benelux bv aanwezig op de grootste binnenbeurs op vaargebied ter wereld: “Boot Düsseldorf”, gehouden van 22 t/m 30 januari 2011 in het Düsseldorf Exhibition Centre. Op de vernieuwde stand (Hal 6, stand nr. E41) worden maar liefst vijf schitterende Princess modellen gepresenteerd: Princess 42, V52, Princess 64, 72 Motor Yacht en 85 Motor Yacht, waarvan de vier eerst genoemde modellen zeer recentelijk geïntroduceerd zijn.

Princess 42 (Zie afbeelding)
Sinds haar introductie is de Princess 42 een zeer succesvol model gebleken. Aanvullend op dit succes zijn een aantal significante aanpassingen doorgevoerd welke de Princess 42 een meer dynamisch uiterlijk geven en het schip van nog meer comfort voorzien. Zo zijn onder andere de ramen van de salon en de patrijspoorten van het schip vergroot en hebben ook de relingen en het Flybridge windscherm een metamorfose ondergaan wat bijdraagt aan het nog meer eigentijdse uiterlijk van de Princess 42. De aanpassingen in de ramen geven uiteraard ook binnen een ruimer gevoel. Het ruimtelijke gevoel wordt bovendien versterkt door de strakker vormgegeven meubels en de feitelijk 15 cm verlengde salon aan bakboordzijde, wat toch niet heeft geleid tot een verlies aan ruimte in de keuken. Ook de badkamers van de vernieuwde P42 worden als ruimtelijker ervaren doordat de douche- en badkamervloeren geïntegreerd zijn. Op het vernieuwde model zijn de boegschroef en automatische piloot niet langer een optie maar standaard aanwezig.

V52
De Princess V52 trekt sinds haar presentatie in mei 2010 niet alleen wereldwijde aandacht door haar gestroomlijnde profiel, haar prestaties op zee en haar eigentijdse uiterlijk maar ook doordat het model het eerste jacht van deze afmetingen is met een elektrisch te openen salondak en een vaste schuifpui, wat een geheel nieuwe dimensie geeft aan het ‘open boating’ principe. Het hoofddek van de V52 bestaat uit twee verschillende gedeelte; het open achterdek met een grote U-vormige zithoek en gelegen achter een driedelige glazen schuifpui de ruime binnen salon met elektrisch ‘hardtop’ te openen zonnedak. Beneden bevinden zich een ruime dinette, keuken en twee hutten met elk een ruime (en-suite) badkamer. De eigenaarshut is gelegen over de volle breedte van het schip. Een derde slaapkamer in plaats van de dinette is een optie.

Princess 64
De Princess 64 is de ideale combinatie van hoogwaardige prestaties op zee, een sportief profiel en zeer ruime leefruimte. Dit schip beschikt verder over maar liefst 4 hutten en zowel een riant achter-, voor- als Flybridgedek waar het ook aangenaam verblijven is. Zo is het Flybridge dek naast een standaard teakdek voorzien van een grote teak tafel, een zeer goed uitgeruste wetbar, een BBQ en een groot zonnebed. Op het achterdek is eveneens een ruime zithoek met grote teaktafel gesitueerd, waarna via beide zijde van het achterdek het hydraulisch op en neer te bewegen zwemplateau bereikt kan worden. De stijlvol en op ruimtelijke wijze vormgegeven salon biedt plaats aan een grote U-vormige bank, een tweezitter, een ruime dinette, de cockpit en een compleet uitgeruste keuken. Het met één druk op de knop te openen of sluiten glazen scherm, welke de keuken van de salon scheidt, is een prachtig voorbeeld van de kleine details van de Princess 64, die het gevoel geven te verblijven op een veel groter jacht. Benedendeks bevinden zich een indrukwekkende eigenaarshut over de volle breedte van het schip, een ruime VIP gastenhut met een en-suite badkamer voorin, een tweepersoons hut met badkamer aan stuurboord en een hut met stapelbed aan bakboordzijde. Een vijfde extra bemannings-/ gastenhut met eigen toegang aan stuurboordzijde is een optie.

72 Motor Yacht
In de klasse van grote van de Princess 72 Motor Yacht zet dit model nieuwe standaarden op het gebied van ontwerp, ruimte en afwerking. Deze kenmerken maakt dit schip uitermate geschikt voor het op comfortabele wijze af leggen van lange afstanden. De grote Flybridge biedt plaats aan een goed uitgeruste cockpit, een wetbar, BBQ, ruime zithoek, zeer comfortabele zonnebedden en (met behulp van de Flybridge kraan) een eventuele bijboot. De salon is een indrukwekkende ontspanningsruimte met grote panorama ramen, volledig uitgeruste cockpit, complete keuken, grote zithoek, ruime dinette en cocktail bar. De slimme indeling zorgt ervoor dat elke ruimte op zich staat, zonder het contact met de overige ruimtes te verliezen. Door het gebruik van luxe stoffen, ledersoorten en gedetailleerde afwerking geeft het hele schip een uiterst gevoel van luxe. Op dit schip kunnen in de ruime, lichte en elegant vormgegeven hutten maar liefst acht gasten in eigentijdse luxe verblijven. Zo beschikt de eigenaarshut, welke over de volle breedte van het schip is gesitueerd, naast een grote inloopkast ook over een prachtige badkamer voorzien van een dubbele wastafel en grote douche. Bovendien biedt dit schip voor de bemanning plaats aan een eigen hut met badkamer voor twee personen.

85 Motor Yacht
De Princess 85 Motor Yacht is niet alleen een prachtig jacht met een uiterst ruim interieur maar levert bovendien de prestaties van een zeer wendbaar schip en bereikt een topsnelheid van circa 32 knopen. Dit schip beschikt over een uiterst ruime salon, riante keuken en perfect geïntegreerde cockpit en ontbijtruimte. Daarnaast is ook benedendeks gekozen voor een riante indeling: een zeer ruime eigenaarshut, midscheeps gesitueerd over de volledige breedte van het schip, met een grote walk-in garderobe, een ontbijthoek en
een en-suite badkamer. Voor in het jacht tussen de twee gastenhutten, welke beide zijn voorzien van een eigen badkamer, is de riante VIP hut gelegen. De bemanningsruimte, welke via de achterzijde van het schip te bereiken is, bestaat uit een kapiteinshut, een twee persoonshut, een badkamer en een ontbijthoek. Dit brengt het totaal aan slaapplaatsen op dit uiterst luxueuze schip op 12. Ook de riante Flybridge is van alle comfort en luxe voorzien; meerdere loungebanken, zonnebedden, een jacuzzi, bar, buitenkeuken en Flybridge kraan voor bijboot of jetski, passerelle, etc. Wij kijken er naar uit om bezoekers rond te leiden op deze vijf prachtige Princess modellen op Boot Düsseldorf 2011.

terug