Bedien uw schip via uw smartphone, iPad of iPhone met de Donautica

Hertzinger introduceert een geheel nieuw automatiseringssysteem voor op uw schip; Donautica®. Met dit systeem bent u in staat uw schip via uw Smartphone, iPad of iPhone te controleren en te bedienen. Daarnaast waakt het Donautica systeem over uw kostbare bezit.

Het Donautica systeem informeert u bij vooringestelde calamiteiten met een SMS naar uw mobiele telefoon. Hierop kunt u direct actie  ondernemen door met de camera's uw boot te bekijken of apparatuur in of uit te schakelen. Bijvoorbeeld het aan- of uitschakelen van de lucht- ontvochtiger. De verbinding tussen het Donautica systeem en uw telefoon wordt gerealiseerd via een UMTS verbinding.

Een aantal voorbeelden van vooringestelde calamiteiten:
• U ontvangt een bericht wanneer de temperatuur onder de 6 graden komt, waarna u de kachel kunt aanschakelen. Ook kunt u ervoor kiezen om de kachel automatisch aan te laten gaan bij 6 graden waarbij u op de hoogte wordt gebracht dat de kachel start en weer uitgaat.
• U ontvangt een bericht wanneer door de bewegingssensor geregistreerd wordt dat iemand de boot betreedt.
• U ontvangt een bericht wanneer de vlotter van de bilgepomp wordt geactiveerd.
• U ontvangt een bericht wanneer de walstroom langer dan 4 uur niet aanwezig is.

Het Donautica systeem fungeert ook als WiFi bij u aan boord: direct internetverbinding op uw laptop, Smartphone, iPad en iPhone.

Er zijn op dit moment twee versies verkrijgbaar: "Donautica Light" en "Donautica Basis".
Met het Donautica Light systeem is het mogelijk vier 12 Volt en twee 230 Volt schakelingen op afstand en/of automatisch uit te voeren. De prijs voor Donautica Light is 3.445 euro (ex BTW en ex data abonnement), inclusief bedieningssoftware.

Het Donautica Basis systeem heeft als extra voorziening een touchscreen display, wat het huidige bedieningspaneel in zijn geheel vervangt en het heeft de mogelijkheid om twaalf 12 Volt en vier 230 Volt schakelingen op afstand of locaal uit te voeren. Daarnaast worden alle reguliere schakelingen "Aan boord", "Van boord", "Naar huis" en "Varen" automatisch uitgevoerd. Bijvoorbeeld: bij het intoetsen van "Van boord" gaat alles uit behalve de koelkast en de bilgepomp en wordt direct het alarm geactiveerd. De prijs voor bovengenoemd systeem is 6.795 euro (ex BTW en ex data abonnement) inclusief bedieningssoftware.

Zowel op Donautica Light als op Donautica Basis kunnen camera's worden aangesloten zodat u op afstand kunt kijken of de boot nog goed vastligt in de box of, wanneer er iemand op uw boot komt, u een melding krijgt op uw iPhone, iPad of Smartphone waarbij u direct kunt kijken wat er aan de hand is. De meerprijs voor de binnencamera is 675 euro (ex BTW).

HERTZINGER
Bart Kreikamp
't Koendert 1
3831 RB Leusden
033-4610337
info@hertzinger.nl

terug