On Deck wordt leverancies van TYE-TEC Loop Products

De Nederlandse watersportgroothandel On Deck wordt per direct leverancier van Tye-Tec Loop Products. Deze Duitse fabrikant produceert handige trimattributen voor race- en toerjachten. Daarbij geldt de sterke en lichte Dyneema lijn als uitgangspunt. Het assortiment bevat ondermeer snatchblokken, sluitingen en aluminium geleideringen.

Het Loop(snatch-)Block is een blok dat wordt vastgemaakt met een Dyneemalijn. Bij een snatchblok kan één van de wangen van het blok open, waardoor de lijn er gemakkelijk ingelegd kan worden. Dit kan goed van pas komen in het geval van tijdelijke barberhaulers (een lijn tussen het dek of de voetrail en een fokke- of spischoot).

Er zijn drie varianten leverbaar. De Code Blue is gemaakt met Dyneema (SK75) en heeft een glijlager. De Code Grey is uitgerust met gecombineerd glij- en kogellager. Bij lage belasting draait de schijf om het kogellager en onder hoge belasting schakelt het blok vanzelf over naar een glijlager. Zo ontstaat er bij weinig belasting een soepel lopende schijf en onder veel belasting zorgt het glijlager voor een hoge belastbaarheid. Tenslotte is Code Red de topper. Zowel het gebruikte Dyneema (SK90) als het rvs (HR 17-4 RVS) zijn volgens On Deck zeer sterk.

Loop Shackle
De Loop Shackle van Tye-Tec is vergelijkbaar met een harpsluiting, maar dan vervaardigd van Dyneema. Het voordeel is het lagere gewicht en de hoge breeksterkte in verhouding tot de grootte. Tevens richt een Loop shackle geen schade aan als het ergens tegenaan slaat. De Loop Connector van Tye-Tec is een geavanceerdere versie van de Loop Shackle. Het grote verschil is dat een lijn direct aan een ronde aluminium kous vast gesplitst kan worden. Hierdoor ontstaat eigenlijk een lichtgewicht snelsluiting aan de schoot of het val.
 

Aluminium ringen
Inhaulers kunnen als hulpmiddel dienen bij het meer naar binnen trimmen van de schoothoek (waar de schoot aan wordt bevestigd) van het voorzeil. Voor een optimale geleiding van de inhaulers, levert Tye-Tec speciale aluminium ringen, waar een Dyneemalijn aan vast te splitsen is.

Over On Deck
Tye-Tec Loop Products breidt binnenkort zijn assortiment verder uit. In Nederland zijn de producten vanaf nu leverbaar door On Deck. Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug levert sterk touwwerk, doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding van Imhoff. Daarnaast distribueert On Deck grote en innovatieve topmerken als: Blue Performance, Le Chameau laarzen, Tylaska, Baltic zwemvesten en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

terug