Mastervolt en Steyr Motors stuwen samen de markt van hybride aandrijving voort

Mastervolt, de Amsterdamse fabrikant van hoogwaardige elektrische apparatuur, en Steyr motors, de Oostenrijkse specialist op het gebied van maritieme dieselscheepsmotoren, slaan de handen in elkaar. Ze gaan samen een range seriehybride dieselelektrische aandrijfsystemen voor boten ontwikkelen en leveren.

Steyr werd voor het ontwerp van zijn parallelhybridetechnologie in 2007 beloond met een DAME (een prestigieuze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt voor nieuwe producten op de maritieme markt). Nu werkt het bedrijf samen met Mastervolt aan een reeks seriehybride voortstuwingssystemen. Bij seriehybride systemen wordt de boot alleen aangedreven door de elektrische motor; de dieselmotor wordt een efficiënte generator die de accu oplaadt voor de elektrische motor. Dit is eenvoudiger dan het parallelle systeem en uitermate geschikt voor de aandrijving van boten.

Beide bedrijven zijn al leiders op het gebied van hybridetechnologie en zullen een uitstekend team vormen. Steyr koppelt zijn ervaring in dieseltechnologie en de bijbehorende mechanica immers aan de uiterst geavanceerde elektrische oplossingen van Mastervolt.

Nu steeds meer booteigenaren geïnteresseerd zijn in hybride aandrijfsystemen, is er noodzaak voor een ‘one-stop-shop' voor voortstuwingssysteem van de 21e eeuw. Zowel Mastervolt als Steyr Motors ontwerpt en produceert hoogwaardige producten in hun marktgebied. Door de samenwerking brengen ze essentiële ervaring van het hoogste niveau in dieseltechnologie en vermogenselektronica samen om de meest doeltreffende en efficiënte ultramoderne systemen te ontwikkelen.

Paul Kenninck, CEO van Mastervolt, is verheugd over de nieuwe samenwerking tussen zijn bedrijf en STEYR MOTORS: "De samenwerking van twee innoverende spelers als Steyr Motors en Mastervolt leidt ertoe dat de technologie van de toekomst morgen al geleverd wordt. Het is een grote stap voor de mogelijkheden van elektrische aandrijfsystemen voor het midden- en bovensegment van de vrijetijdsmarkt."

Rudolf Mandorfer, CEO van Steyr Motors, is het eens met zijn collega: "We zijn opgetogen over de samenwerking met Mastervolt; we koppelen het beste van twee werelden aan elkaar. De kruisbestuiving tussen vermogenselektronica en dieselmotoren zal resulteren in een snelle groei van de hybridetechnologie op de maritieme markt".

terug