Een op de vijf booteigenaren niet verzekerd

Van de Nederlandse watersporters, die in het bezit zijn van een boot, vaart ongeveer een vijfde deel (19%) onverzekerd rond. Watersporters die wel een watersportverzekering hebben afgesloten regelen dit bij voorkeur via een tussenpersoon. Dit komt naar voren uit de 3e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen. Het onderzoek werd in de maanden juli en augustus van dit jaar uitgevoerd onder 537 respondenten.

Schade en dekking
De aspecten van een watersportverzekering die men het meest belangrijk vindt zijn een snelle afhandeling bij schade (82%) en de dekking (81%). De premie wordt vaker belangrijk gevonden door mannen dan door vrouwen.

Kanaalvoorkeur
Als de watersporters in de toekomst een watersportverzekering zouden afsluiten, dan zouden ze dat het liefst doen via een tussenpersoon of online. De website www.watersportverbondverzekeringen.nl is als afsluitkanaal de snelste groeier.

Delta Lloyd verreweg bekendste watersportverzekeraar
De meest bekende verzekeringsmaatschappij voor een watersportverzekering is Delta Lloyd (32%), gevolgd door Europeesche (12%) en Unigarant (8%).

 

terug