Deze week: Open WK in de 2,4 mr klasse in Hoorn

Van maandag 19 tot en met zaterdag 25 september wordt er voor het eerst in de geschiedenis het Open WK in de 2.4 mR klasse gevaren in Hoorn. Er zijn maar liefst 85 inschrijvingen, waaronder vele internationale topzeilers. Het Nederlandse topteam Thierry Schmitter, André Rademaker en Barend Kol onder leiding van bondscoach Ronald van Vianen behoren tot de favorieten Thierry Schmitter won eerder dit seizoen de wereldtitel voor gehandicapten in Medemblik.

Het belooft een enorm spannend kampioenschap te worden. In de 2.4 klasse varen mannen, vrouwen, minder validen, jong en oud tegen elkaar. Iedereen heeft gelijke kansen, de 2.4 vaart met ca. 180 lood in de kiel, men zit in de boot, hangen kan niet, je hoeft niet perse fysiek sterk te zijn. Het gaat PUUR om het zeilen (zeiltrim, tactiek en stuurmanskunst). In geen andere klasse is het pure zeilen zo eerlijk! Olympische zeilers varen tegen paralympische zeilers.

Onze legendarische topzeiler Fred Imhoff vaart voor het eerst in zijn nieuwe 2.4 dit WK ook mee. Ook opmerkelijk is deelname van de bekende 2.4- en jachtontwerper Peter Norlin, die ruim 70 jaar is, maar de laatste jaren regelmatig bij de top 10 te vinden was.

De 2.4 is een moeilijke boot met een enorm scala aan trimmogelijkheden, het sturen vergt opperste concentratie. De banen zijn relatief kort. Het belooft een groot spektakel te worden, met schilderachtige taferelen. De bijna 90 prachtige kleine America's Cup jachtjes starten allemaal tegelijk!

De Norlin 2.4 bouwer Charger Composites uit Finland zal onder de deelnemers een nagelnieuwe 2.4 verloten.
Ook aan de wal zal het drukte van belang zijn en een prachtig gezicht met zo veel boten bij elkaar.

Voor meer informatie: www.24worlds2010.nl

 

terug