Uitbreiding Sport Serie Bavaria met de Bavaria Sport HT 38

De Bavaria Sport 38 is nu ook met een alternatieve opbouw leverbaar en heet Bavaria Sport HT 38. De toevoeging ‘HT' staat voor Hard Top. Dit nieuwste model van Bavaria wordt tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden van 31 augustus t/m 5 september geïntroduceerd als wereldpremière.

De Sport HT verschilt ten opzichte van de open versie op een aantal punten. De radarbeugel vervalt, de raampartijen rondom zijn groter, zodat er zeker bij slechtere weersomstandigheden beter zicht rondom is. Daarnaast is er een stuk extra comfort doordat slechts de achterkant uit tent bestaat. Dit bespaart met het open en dichtmaken van het cockpitgedeelte behoorlijk tijd ten opzicht van de campertent van de open versie.

Er zijn een aantal verschillen wat betreft het concept van deze volledig nieuw ontwikkelde HT variant ten opzichte van zijn voorganger, de Bavaria 37 Sport HT. Op de eerste plaats is het polyester schuifdak vervangen door een schuifdak van doek. Het grote voordeel hiervan is dat het doek flexibel is en bij elkaar gevouwen wordt als het schuifdak open gaat, waardoor een veel groter open dak ontstaat. Het buiten gevoel grenst aan dat van de open versie. Bijkomend voordeel van het flexibele doek is dat de vormgeving aangepast kon worden. Het schuifdak sluit namelijk direct aan op het windscherm aan de voorzijde, wat de sportieve vormgeving en gevoel benadrukt. Tenslotte worden de ramen nu verlijmd in de opbouw, waardoor de opbouw strakker is en meer een harmonieus geheel vormt.

De Sport HT 38 heeft in het cockpitgedeelte een royaal zonnedek met een enorme bergruimte eronder. Ook is er zitgelegenheid voor 8 tot 10 personen. Een geïntrigeerde wetbar maakt het geheel compleet. Het voordek met liggedeelte voor de zonaanbidder is makkelijk toegankelijk via de brede gangboorden.

Het interieur is ruim en strak. Er zijn 2 zeer ruime hutten. Beide hutten zijn voorzien van twee slaapplaatsen. De royale salon en praktische kombuis maken het verblijf benedendeks erg aangenaam. Ook over de natte cel is goed nagedacht. Deze is voorzien van een toilet, wasbak en door een deur gescheiden douche.

Varen met de 38 gaat ook goed op de binnenwateren vanwege koersvastheid door 2 motoren en weinig diepgang. Het schip laat echter pas zien wat het kan op het grote water. Doordat de snelheid eenvoudig aan de golfslag aangepast kan worden is het schip onder vrijwel alle omstandigheden comfortabel te varen.

Gegevens Bavaria Sport 38:

– Lengte over alles:            11,80 meter
– Breedte:                          3,99 meter
– Diepgang:                       0,90 meter
– Hutten:                           2
– Slaapplaatsen:                 4
– Gewicht:                          vanaf 9.000 kilo
– Brandstoftank:                 720 liter
– Watertank:                      250 liter
– Vuilwatertank:                  75 liter
– CE:                                 B
– Motorisering:                    2x Mercruiser 350 MAG, DTS, BRIII, 224 kW
                                        2 x Volvo Penta 5,7 GXIE / EVC / DPS, 239 kW
                                        2 x Volvo Penta D4-260 EVC / DPH, 186 kW
                                        2 x Volvo Penta D4-300 EVC / DPH, 288 kW 
                                        2 x Volvo Penta D6-330 EVC / DPH, 322 kW
– Prijs:                               vanaf  € 187.901,- incl. 19% BTW

terug