Pedro-Boat met Pedro Bora en Cantia op Hiswa te Water

Pedro-Boat zal dit jaar met de Pedro Bora 43' en de Cantia 28' Cabin Cruiser te zien zijn op de Hiswa te water. Op respectievelijk stand A24 en stand J18 in de Seaport Marina te IJmuiden zal de bezoeker de nieuwste showmodellen kunnen bezichtigen.

Bora 43'
De Pedro Bora 43' is het vlaggenschip van de Groningse werf uit Zuidbroek. Het model blijft  populair en heeft een grote aantrekkingskracht op het watersportminnende publiek.

De basis van dit model stamt uit de periode eind jaren ‛80, en sindsdien is de Bora 43' steeds vernieuwd en verbeterd. De laatste vernieuwingen zijn:
– 10 mm dikke kunststof vuil- en verswatertanks (lange levensduur, algenwerend)
– Waterleidingssysteem gecertificeerd door de Water Inspectiedienst voor een optimale bescherming tegen legionella en andere micro-organismen
– Nieuwe robuuste en ergonomische pushlocks en handgrepen (inclusief privacy-slot)
– Vernieuwd, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker electrisch circuit.

De trawler heeft een stalen romp en aluminium opbouw en is met zijn CE-ontwerpcategorie B geschikt voor zowel de binnenwateren als open zee. Het schip ziet men derhalve van Nederland tot Finland en de Middellandse zee. Onlangs werd opnieuw een Bora 43' afgeleverd voor een klant in Sint Petersburg, Rusland.

De Bora valt binnen de custom-built range van Pedro en de mogelijkheden om specifieke klantenwensen te integreren zijn bij deze Pedro bijna oneindig. Na de Hiswa te Water zal de boot ook te zien zijn op het bekende Pedro Event op de werf (24 en 25 september).

De Pedro Bora 43' is er vanaf € 384.370 incl. 19% BTW.

Technische Specificaties:
– Lengte o.a.                12,95 m
– Breedte                     4,40 m
– Diepgang                  1,10 m
– Doorvaarthoogte        +/- 3,20 m
– Brandstoftank            1.200 liter
– Verswatertank            800 liter
– Vuilwatertank             400 liter
– Slaapplaatsen            5 – 8
– Gewicht                      +/- 17.000 kg
– Motor                        Perkins M185C, 136 kW (185 pk)
– Plaatdikten :
   Romp                      5 mm staal 
   Dekken                   4 mm staal
   Opbouw                   5 mm aluminium
   Dek opbouw             6 mm aluminium                   
– CE-ontwerpcategorie   B

Cantia 28' Cabin Cruiser
Na een succesvolle introductie op Boot Düsseldorf in januari van dit jaar, is de Cantia 28' Cabin Cruiser nu ook tentoongesteld op de Hiswa te Water. Vertegenwoordiger voor Nederland, Majac Watersport uit Sneek, zal de bezoeker alle ins- en outs van deze handzame polyester loodsboot kunnen vertellen.

Inmiddels zijn de eerste Cantia's verkocht en draait de productie op de werf in Zuidbroek op volle toeren. Naast de Hiswa te water zal de Cantia eveneens te zien zijn op de  Southampton Boat Show en op het Pedro Event, beide gehouden in september.

Technische specificaties:
– L.o.a.                        8,45 m
– Breedte                     3,23 m
– Diepgang                   0,90 m
– Kruiphoogte               2,40 m
– Dieseltank                 215 l.
– Verswatertank            170 l.
– Vuilwatertank             95 l.
– Slaapplaatsen            2 + 1
– Motor                        Volvo Penta D2/55 HS25A  41kW / 55 pk
– Gewicht                      +/- 4.500 kg
– CE-ontwerpcategorie    B (zeegaand)

Dit jaar vindt de Hiswa te Water plaats van dinsdag 31 augustus t/m zondag 5 september 2010. Meer infomatie over de toegangsprijs en openingstijden vindt u op www.hiswatewater.nl.

Pedro-Boat
Pedro-Boat is één van de grootste en toonaangevende scheepswerven voor stalen motorjachten tot 15 meter in Europa. Naast de werf in Zuidbroek bestaat er een 2e vestiging in Hongarije. De werf biedt werkgelegenheid aan totaal +/- 80 werknemers. Sinds haar oprichting in 1973, heeft de werf inmiddels meer dan 1.700 schepen afgeleverd in binnen- en buitenland. Het uitgebreide productassortiment van Pedro-Boat wordt gekenmerkt door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en een tijdloos ontwerp.

Meer informatie over de werf en haar modellen is te vinden op www.pedro-boat.nl.   

terug