Geheime bron in de Achterhoek

Onder de oevers van de IJssel bevindt zich een heuse bron van natuurzuiver water. Brouwerij Rodenburgh uit het piepkleine plaatsje Rha (gemeente Bronckhorst, Gld) brouwt hier sinds kort een uniek blondbiertje van: ‘T Klinkertje. Het bier wordt speciaal gemaakt voor Dorado Beach (Olburgen) en de andere drie Thuishavens van de Den Daas Groep.

Duurzaam ondernemerschap met aandacht voor natuur en omgeving staan hoog in het vaandel bij de Thuishavens, en daar past zo'n ‘natuurlijk' biertje uitstekend bij. Het bier is zo speciaal omdat het van zeer zuiver bronwater wordt gebrouwen, afkomstig uit de op 120 meter diep gelegen spelonken van de IJssel. 

De naam van het biertje is ontstaan uit een mix van historie en gezelligheid; de familie Den Daas (eigenaar van de Thuishavens) heeft namelijk zijn wortels in de baksteenindustrie. Vandaar de verwijzing naar het welbekende steentje, waar grappig genoeg ook de straten van Bronkhorst mee geplaveid zijn. Daarbij komt dat ‘het glas klinken' nog steeds een graag gedane bezigheid is in Nederland, ook onder watersporters. 

‘T Klinkertje is vooralsnog alleen verkrijgbaar op de vier jachthavens van de Thuishavens: Dorado Beach, Naarden, Marina Muiderzand (Almere) en Bruinisse (Zeeland). En uiteraard ook te proeven bij de brouwerij in Rha.

Trouwens, de slogan van de Thuishavens is "Beleef, geniet, ervaar!"… dus met genieten komt het wel goed deze zomer.

http://www.thuishavens.nl/

terug