Gaastra Sails nu ook in Zeeland

Zeilmaker Gaastra Sails is een begrip. Het Friese bedrijf, dat sinds 1897 bestaat, combineert de nieuwste technieken met ouderwets vakwerk. De zeilen van Gaastra zijn nu ook verkrijgbaar in Zeeland, bij De Loods in Brouwershaven. Inmeten, afmeren en het verrichten van reparaties kan voor de deur.

Het begon allemaal 110 jaar geleden met Douwe Gaastra, die in Sneek een ambachtelijke zeilmakerij opzette. In die tijden was elk zeil uniek en met naald en draad gemaakt. Tegenwoordig gebruikt Gaastra ontwerpsoftware, moderne materialen en digitale meettechnieken. Maar zeilen maken blijft vakwerk. En vakwerk is mensenwerk.

Veel vakkennis
In 1897 was Gaastra koploper. Wat dat betreft zijn de tijden niet veranderd. Gaastra Sails blinkt nog steeds uit in het ontwerpen en produceren van high performance zeilen. Voor de pleziervaart, maar ook voor wedstrijdzeilers. Gaastra zeilen zijn verkrijgbaar in heel Nederland. En nu dus ook bij De Loods in Brouwershaven, op Schouwen-Duiveland. Gaastra Sails-directrice Hermi Miedema is blij met het nieuwe verkooppunt. "Zeeland is een echte waterprovincie en onze thuisbasis in Friesland is toch relatief ver weg. Goed dus dat we nu ook op Schouwen-Duiveland in De Loods een partner met veel vakkennis hebben gevonden."

Afmeren voor de deur
Klanten kunnen terecht bij Twan Hanse, die alle vragen kan beantwoorden over het inmeten, leveren of repareren van Gaastra zeilen. "Hij weet van de hoed en de rand," zegt Miedema. "Ook niet onprettig: afmeren kan voor de deur. Veel makkelijker kunnen we het niet maken."

GAASTRA SAILS Zuid-West Nederland
"De Loods"
Haven Noordzijde 36 (Oude Haven)
4318 AC Brouwershaven
www.gaastrasails.nl 

terug