Dubbele wereldprimeur Contest Yachts op HISWA te Water 2010

Met een dubbele wereldprimeur van de Contest 57CS en de Contest 50CS is Contest Yachts prominent aanwezig op de HISWA te water 2010. De nieuwste ontwerpen van de performance cruisers tonen aan dat de werf uit Medemblik niet bang is om met de tijd mee te gaan en goed in weet te spelen op de behoeftes uit de markt.

Contest 57CS en 50CS
In navolging van de succesvolle lancering van de Contest 62CS zal Contest Yachts op de HISWA te water 2010 voor het eerst de Contest 57CS en de Contest 50CS aan het publiek tonen. Evenals bij de 50CS, valt bij de 57-voeter het flush deck met lage geïntegreerde opbouw meteen op. Het schip heeft daardoor een moderne, maar zeker ook elegante uitstraling. Door de royale raampartij dringt een zee aan daglicht de kajuit binnen, hetgeen meteen voor een zeer aangename sfeer onderdeks zorgt. Bovendeks is de ruime kuip voorzien van een dubbele stuurstand, met daartussenin een vrije doorgang richting de kuip en kajuit. Een geïntegreerd zwemplateau behoort tot de mogelijkheden.

Juiste balans
Om tot optimale zeilprestaties te komen, is zeer veel aandacht besteed aan de juiste balans tussen kwaliteit en gewicht van het schip. De rompen van de Contest 50CS en 57CS zijn in sandwichconstructie gebouwd volgens de vacuüminjectiemethode. Dit zorgt voor een lichter en sterker schip in vergelijking met de traditionele hand lay-up methode. Verder is de Contest 57CS modern getuigd waarbij een gennaker of code zero eenvoudig op de boegspriet uitgezet kunnen worden. Hoewel het schip kan voorzien in acht ruime slaapplaatsen, is het ontwerp dusdanig dat het schip ook probleemloos door één persoon gezeild kan worden. Hetzelfde geldt voor de Contest 50CS, die uitgerust is met maximaal zes slaapplaatsen.

Meerdere indelingen mogelijk
Zowel bij de Contest 50CS als bij de Contest 57CS kunnen klanten uit verschillende interieuropties kiezen. Deze zijn qua indeling en materialen geïnspireerd op de nieuwe lijn die de werf enkele jaren geleden heeft ingezet. Deze komt neer op veel licht, veel ruimte en veel comfort in de kajuit en de overige vertrekken. Daarnaast kan er qua indeling en aantal gekozen worden uit verschillende slaapplaatsen. Standaard voorziet het ontwerp in een zeer ruime en goed geoutilleerde keuken en een royale en sfeervolle zithoek. In alle ontwerpen komen minimaal twee toiletten en twee badruimtes terug.

In eigen beheer
Dat de werf met het ontwerp van de 50CS en de 57CS goed inspeelt op de wensen van haar clientèle, blijkt uit de goede verkoopresultaten die in korte tijd gerealiseerd zijn. De Contest 50CS vond haar weg al naar klanten in verschillende Europese landen en de reacties op de 57CS zijn veelbelovend. "De afgelopen decennia hebben we een sterke reputatie opgebouwd met onze jachten waar het kwaliteit en comfort aangaat. De recente ontwerpen maken duidelijk dat design en performance voor ons minstens zo belangrijk zijn en prima te combineren zijn met de kwaliteitseisen die we aan onze schepen stellen. Omdat we al onze zeiljachten volledig in eigen beheer bouwen, kunnen we hier ook continu controle op uitoefenen," aldus directeur Arjen Conijn.

HISWA te water 2010
De Contest 50CS en 57CS zijn te zien op de HISWA te water 2010, die van 31 augustus tot en met 5 september plaatsvindt in Marina Seaport IJmuiden. Uitgebreide informatie over de schepen en over Contest Yachts is te vinden op www.contestyachts.com.

Specificaties 50CS
Length over all:        14.99 m          49'18"
Length waterline:      13.13 m          43'08''
Maximum beam:        4.58 m          15'03"
Displacement:        17,500 kg    38,580 lbs
Draft bulb keel:          2.15 m            7'05''
Engine, Yanmar:          81 kW         110 hp

Specificaties 57CS
Length hull:              17.23 m            56'5"
Length waterline:        15.55m            51'0"
Maximum beam:         5.12 m            16'8"
Displacement:         27,900 kg    61,508 lbs
Draft bulb keel:           2.49 m            8'17"
Engine, Perkins:           99 kW          135 hp

terug