Babro Tridente 1750 – strak, modern, veel ruimte

Strak, modern, panoramische raampartij, lepelboeg en waaiersteven zijn de belangrijkste kenmerken van de Babro Tridente 1720. Verder wisselen strakke vormen en rondingen elkaar af, heeft het schip door een efficiënte indeling veel ruimte en een groot achterdek. De Babro Tridente 1750 is zowel in staal als in aluminium leverbaar. In die laatste uitvoering in combinatie met twee motoren van 600 pk elk, kan een snelheid van 18 knopen worden gehaald.

Centraal op het royale zwemplateau de trap. Deze biedt toegang tot het achterdek. Hierop twee L-vormige banken met elk een tafel. Door middel van twee aluminium schuifdeuren wordt het stuurhuis bereikt. In deze ruimte aan stuurboord een ronde U-bank met verder naar voren een tweepersoons meevaardersbank. Aan bakboord plaats voor twee losse fauteuils. Verder veel bergruimte in de kastenwand en een geïntegreerde TV-lift. De stuurstand is centraal geplaatst wat in combinatie met het panorama glas rondom uitzicht geeft. Door middel van de trap aan bakboord kom je in het voorschip. Hier een langsscheepse kombuis met aflegdriehoek. Er tegenover de dinette in halve U-vorm. Naast de trap de toegang tot het eerste gastenverblijf met diagonaal geplaatste vrijstaand bed, bureau en kastenwanden. Ook de tweede gastenhut heeft een tweepersoonsbed. Verder in deze ruimte een badkamer met toilet, wasbak en douche. In het voorschip de eigenaarshut met het vrijstaande bed centraal in het midden. Deze hut heeft een eigen badkamer met een halfronde hoek. Hierin een af te sluiten doucheruimte, wasbak en toilet.

De Babro Tridente 1750 heeft een multiknikspant romp waardoor het schip zeer geschikt is voor ruwer water. De diepe gangboorden zorgen voor een veilige gang naar het voordek. Voordeel van deze diepe gangboorden is echter ook dat de relinghoogte binnen de perken blijft en het schip een fraaier aanzien heeft. Aardig detail in de opbouw zijn de gestileerde ribben – noodzakelijk voor de ontluchting van de machinekamer – maar tegelijkertijd het schip ook een dynamische uitstraling geven.

Technische gegevens:
Lengte                          : 17,50 m
Breedte                         :   5,40 m
Diepgang                       :   1,50 m
Kruiphoogte                   :   3,55 m
Inhoud dieseltank           : 3.000 l
Inhoud watertank            : 1.000 l
Inhoud vuilwatertank       :
Waterverplaatsing           :      32 t
CE-categorie                   : B/A
Motoren                         : 2 x Vetus Deutz van 170 pk
Ontwerp                         : Jan Visser Yacht Design
Prijs                               : € 975.000

Info: Babro Yachting, Industrieweg 2, 9011 WH, Jirnsum. Telefoon: 0566 601236. Internet: http://www.babro.nl/

terug